1

Onderwerp: ook een vraagje over biscuitmix

mijn biscuit zakt raar in.
ik leg de eieren  in warm water , kom maak ik warm,
mixen minimaal 10 min. de mix ziet er mooi wittig en romig en vol uit.
dan in de hogeluchtoven 20 min. op 150 graden.
dan is tie bruin en hoog en droog.
en dan stort tie in.
wat doe ik verkeerd.
bij de cupcakes gaat het helemaal fout.
doe ik de mix in een ronde vorm [met bakpapier met gaatje in het midden] dan gaat het aardig goed maar mijn cupcakes zijn rare bobbel cakes.
hij is wel luchtig.
graag advies.

2

Re: ook een vraagje over biscuitmix

Met 20 minuten bakken is een biscuit niet gaar.

Groetjes Jo www.taartwizard.nl
Leer van andermans wudden, want het leven is te kort om ze allemaal zelf te wudden.

3

Re: ook een vraagje over biscuitmix

dat is idd veels te kort.
Ik bak hetelucht 10 minuten op 125 dan 10 min op 150 en dan 15 a 20 min op 175

Groetjes van Corry
http://taartenvancorry.nl/

4

Re: ook een vraagje over biscuitmix

hij is gaar en droog , daarom vind ik het zo raar,of is mijn oven niet meer goed.

5

Re: ook een vraagje over biscuitmix

als een biscuit inzakt is hij waarschijnlijk gewoon echt nog niet gaar!

Ik heb dat van je ccmix nu al 5 keer gelezen en nog snap ik het niet.. wat voor ronde vorm? waarom bakpapier met gaatjes? cupcakes bak je gewoon in een muffin tin met cake papiertjes erin.
of heb ik wat gemist?  :s

6

Re: ook een vraagje over biscuitmix

sorry
,ik heb geen muffin tin dus doe de mix in cake papiertjes van oetker
de cup cakes zakken in met bubbels. en als ze afgekoeld zijn en ik proef ze zijn ze droog en gaar.
als ik de mix in een ronde vorm doe van 20 cm. dan doe ik er een bakpapier er bovenop{tip van deze site, vanwege grote bol er bovenop].
zondag heb ik dus 36  cupcakes weg kunnen gooien.
dat is dus wat ik niet begrijp want die op de site zien er zo mooi uit.
oja en ik vul ze driekwart .

7 Laatst bewerkt door Poffertje (16-02-2011 20:17)

Re: ook een vraagje over biscuitmix

ik denk dat alle cc's op de site wel zijn gebakken in een muffin tin, want anders krijg je meestal inderdaad wat jij beschrijft. ze zakken in! Met de smaak is dan niets mis, maar ze zijn niet echt mooi..

8

Re: ook een vraagje over biscuitmix

bedankt,
ga zo,n ding wel kopen binnenkort .
ben benieuwd hoe het dan gaat.
moet alleen nog wel zeggen dat cake mix wel beter lukt dan biscuitmix,gek he.

9

Re: ook een vraagje over biscuitmix

Ik heb gewoon een siliconen vorm van de action. En die werken super.

Maar vind het vreemd klinken dat je biscuit er droog uitkomt na 20 minuten. De mijne is dan nog haast vloeibaar.

Groetjes Jo www.taartwizard.nl
Leer van andermans wudden, want het leven is te kort om ze allemaal zelf te wudden.

10

Re: ook een vraagje over biscuitmix

je hebt echt wel 25 tot 30min nodig om je biscuit te bakken en na 10min hoge snelheid moet je ook nog 2min op lage snelheid mixen.

Voor je cc;s heb ik geen oplossing, doe je die ook met biscuitmix bakken, of met cupcakemix? Want die moet je maar 4min mixen op lage snelheid.

Groetjes, Dorothea.

11

Re: ook een vraagje over biscuitmix

bedankt voor jullie reactie,
cc doe ik met biscuitmix, en die mislukken heb ze ook een keer met cakemix gedaan en dat lukte toen wel maar als ik ze langer dan 25 min. bak  op 175 graden dan zijn ze goed bruin en zeer droog,
vandaar op 150 graden . misschien moet ik ze dan wel wat langer, maar ze zijn dan al bruin.
cupcakemix is dat niet het zelfde als cakemix? rare vraag?
is dat het misschien?

12

Re: ook een vraagje over biscuitmix

cupcakemix is idd een soort cakemix, maar dat is dus niet hetzelfde als biscuitmix. Cake is veel zwaarder en steviger dan biscuit.
Cc's doe ikzelf hier ong 21min, biscuit 30min. op 160gr

Groetjes, Dorothea.

13

Re: ook een vraagje over biscuitmix

ik doe gewoon de cakemix of de biscuitmix in de cupcakesvormpjes .
en zondag had ik dus de biscuitmix in de vormpjes gedaan.
ik dacht maakt niet uit in wat voor vorm je iets doet.
als je maar de mix mixt zoals op de beschrijving staat.

14

Re: ook een vraagje over biscuitmix

hoi heb andere mix gehaald [ belgie] en is gelukt, wel 30 min. op 175 graden. was erg bruin maar niet te droog.
de taart die er van gemaakt is komt nog hierop.
bedankt allemaal want ik deed toch wat verkeerd met de tijd en graden.

15

Re: ook een vraagje over biscuitmix

wat voor biscuit gebruiken jullie?
mijn biscuit is geloof ik wat te droog! hoe zou dit komen?