1

Onderwerp: Ervaring/ tips met vlozaad bij glutenvrij bakken?

Als ik glutenvrij bak dan merk ik dat het snel allemaal uit elkaar valt. Nu lees ik wel eens iets over vlozaad bij het bakken van brood. Dit zou consistentie geven aan brood. Zelf heb ik het nog niet gebruikt.
Nu is mijn vraag of iemand ervaring heeft met het gebruik van vlozaad bij het maken van bijvoorbeeld cupcakes of taarten?
Of een andere tip als het gaat om meer stevigheid aan het baksel geven.
Ik moet er nog wel bij zeggen dat ik naast glutenvrij ook zonder melk, eieren en soja bak ! Dus tips met die ingredienten kan ik jammergenoeg niet gebruiken.

Alvast bedankt !

2

Re: Ervaring/ tips met vlozaad bij glutenvrij bakken?

Ik gebruik zelf voor in het brood van mijn dochter altijd Fiberhusk (fijn gemalen vlozaad). Ongeveer een eetlepel per 500g meel. Je kan het ook gewoon in cake en koekjes deeg gebruiken hoor. Je proeft het niet of zo. Andere optie is xanthaangom, wordt alles wat soepeler/elastischer van, dus minder droog en korrelig.
Hopelijk heb je hier iets aan. Succes met deze fijne allergie-combinatie die je mag bakken :thumb:

Glutenvrij bakken voor dochter met Coeliakie

Re: Ervaring/ tips met vlozaad bij glutenvrij bakken?

Dank je wel !
Ik ga beide een keer proberen.
Het is inderdaad niet makkelijk iets te bakken met zoveel beperkingen, maar ja......je moet wat !