1 Laatst bewerkt door Reini (14-02-2011 11:07)

Onderwerp: Speculoosmousse met Lotus speculoospasta

Het is ongetwijfeld al eens hier gepost, alleen vind ik het niet terug bij de recepten of de ingezonden recepten.
Ik maak mijn speculoosmousse / speculaasmousse van de speculoospasta (van Lotus of zelfs eens van de Aldi).

Het liefste gebruik ik de crunchy versie; Als ik die niet heb, dan maal ik speculaaskoekjes fijn en meng die erdoor.

500g volle room
150g speculoospasta (eventueel met wat fijngemalen speculaaskoeken)
3 eiwitten

De room opkloppen.
De pasta 30-40sec in de microgolfoven
eiwitten opkloppen.
Alles netjes onder elkaar vouwen en een uurtje in de koelkast.
Ik heb moeite om mijn vingers niet af te likken bij het vullen van de taart en het is supermakkelijk en sneller dan klassieke speculaasmousse maken.   :D

2

Re: Speculoosmousse met Lotus speculoospasta

:9  :9  :9 klinkt heel lekker

Waarmee vul je dan de tweede laag of vul je allelagen met deze vulling

Neem ook is een kijkje op mijn Facebook en liken natuurlijk https://www.facebook.com/SvenniesTaartenhuys?ref=hl

3

Re: Speculoosmousse met Lotus speculoospasta

Ik ben speculoosgek en doe beide lagen  :lol:
Al heb i kwel leuke combi's al zien passeren hier met speculoosmousse (ik lijk ze alleen telkens te vergeten)

4

Re: Speculoosmousse met Lotus speculoospasta

Volgens mij ben je een belgische is het niet??

Wat bedoel je met room? Misschien slagroom?

En de microgolfoven misschien de magnetron.

En wat bedoel je met alles in elkaar vouwen?

Voor derest lijkt het me allemaal wel heerlijk.

5

Re: Speculoosmousse met Lotus speculoospasta

Amal schreef:

Volgens mij ben je een belgische is het niet??

Wat bedoel je met room? Misschien slagroom?

En de microgolfoven misschien de magnetron.

En wat bedoel je met alles in elkaar vouwen?

Voor derest lijkt het me allemaal wel heerlijk.

:lol:  jawel belgische, maar het receptje heb ik letterlijk overgenomen.

volle room= room uit een potje/doosje met min 35% vet.
Voor mij is slagroom wel die room van 35% maar dan opgeklopt zodat je die ergens kan opspuiten  :D

microgolfoven= magnetron  :Y

in elkaar vouwen is met een lepel of likker voorzichtig door elkaar mengen maar er de lucht niet uit roeren.  ;)

6

Re: Speculoosmousse met Lotus speculoospasta

ok dan ga ik hem nu maar eens uitproberen. Dank!

7

Re: Speculoosmousse met Lotus speculoospasta

met welke vulling combineer je die speculaasmousse. Ga dat ook eens proberen maar weet niet zo onmiddellijk welke vulling geschikt zou zijn.

Re: Speculoosmousse met Lotus speculoospasta

MMMmmmm ! Lekker !  :9

Bedankt Reini, ik ga dit recept ook eens uitproberen. Heb het meteen in mijn receptenschriftje genoteerd (lekker ouderwets)

:lol: En eh, voor de Nederlanders, een likker is een pannenlikker of ook wel spatel genoemd  :lol:  ;)

9

Re: Speculoosmousse met Lotus speculoospasta

koekebakkevlaaie schreef:

MMMmmmm ! Lekker !  :9

Bedankt Reini, ik ga dit recept ook eens uitproberen. Heb het meteen in mijn receptenschriftje genoteerd (lekker ouderwets)

:lol: En eh, voor de Nederlanders, een likker is een pannenlikker of ook wel spatel genoemd  :lol:  ;)

Een spatel zeggen wij ook wel, maar in het plaatselijk 'Vlaams' hier zeggen ze 'een lekker'  :lol:
Maar 'likker' was ook al goed he  :D

10

Re: Speculoosmousse met Lotus speculoospasta

Ik heb hem gisteren gemaakt en wat is die lekker :Y  :Y  :Y

Toen ik de taart gevuld had heb ik de hele kom leeg Gé likt :9  :9

Neem ook is een kijkje op mijn Facebook en liken natuurlijk https://www.facebook.com/SvenniesTaartenhuys?ref=hl

11

Re: Speculoosmousse met Lotus speculoospasta

Steeds als ik een boterham met speculoos smeer denk ik "dat moet toch ook lekker zijn in taart". Ik ga dit recept dus ook zeker snel een keer proberen  :9

12

Re: Speculoosmousse met Lotus speculoospasta

heb de speculaasmousse geprobeerd :-) echt lekker wel met de crunch  versie van lotus maar met een niet zo lekker combinatie, banketbakkersroom :-(
iemand tips met wat deze vulling wel lekker is?

alvast bedankt

13

Re: Speculoosmousse met Lotus speculoospasta

Caramel of zoals ik dan doe Bebogeen erbij misschien :) ??Ga het binnenkort eens proberen... :9

neem je dromen mee de dag in

14

Re: Speculoosmousse met Lotus speculoospasta

Ga het recept zeker proberen! hmmm krijg er nu al zin in!

"Een goede taart, is zijn zonde altijd waard"       Bezoek mijn facebookpagina: Debby's Bakkerijtje

15

Re: Speculoosmousse met Lotus speculoospasta

dat moet lekker zijn met gebakken appeltjes :Y
:think: wel meer een herfstige vulling misschien

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

16

Re: Speculoosmousse met Lotus speculoospasta

ik heb het ook geprobeerd en erg lekker.
heb van de week ook de bavarois met de mix uit de shop gemaakt, en daar enkele lepels (ook licht gewarmd in microgolf)speculaaspasta onder, gewoon naar smaak.
ook heeeeeeel lekker!!!

Let's have a Cake Good Day !!!

17

Re: Speculoosmousse met Lotus speculoospasta

ik heb het nu eens geprobeerd met zelfgemaakte appelconfituur en perenconfituur en de beide combi's zijn lekker, maar ik heb liever die met de appelconfituur (die bij mij behoorlijk naar kaneel smaakt  :D  )