1

Onderwerp: caramelvulling help!!

Hallo,

Ik ga morgen een valentijn taart maken mini voor mijn mannetje.
Nu is het een chocoladebiscuit taart en dacht aan een caramel vulling.
Nu staat er hier iets op de site over caramel ganache maar dan heb ik iets nodig van caramel gecondenseerde melk dit kan ik helaas niet in de winkel vinden,
Nu vond ik op internet een recept voor flensjes met caramelvulling.
De vulling werd als volgt gemaakt 150 gr. suker smelten en dan van het vuur afhalen en er een bakje creme fraise erdoorheen roeren.
Heb ik dan ook een goede vulling?

Re: caramelvulling help!!

jawel joh, dat verkopen ze zelfs in de kleinste supermarkt :Y

http://www.robertwierenga.nl/images/jpg/wp/gecondenseerde%20melk%20FV.jpg per supermarkt is het verschillend waar het staat, dus even aan het personeel vragen :Y

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

3

Re: caramelvulling help!!

Caramel maak je door gecondenseerde melk met blik en al ongeveer
1 1/2 uur in water te koken. Dan af laten koelen in blik tot de volgende dag. Daarna is deze te gebruiken.

Gecondenseerde melk is verkrijgbaar in verschillende winkels en het staat óf bij de buitenlandse producten of bij de melkproducten. Het ziet er als volgt uit:

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSszukNnUjyR--Hd9w5dEySpc_z9K4SaW2oCdFyJv-3k42G64xpbQ

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSWmROcZsKRzkt2rtpLrcLxFiwYulLkVRS1OAfHSciJ68FZnk8a

4

Re: caramelvulling help!!

Aha ik dacht dat het kant en klaar was. Bestaat volgens mij ook dan heet het: Mijn Oma.

Maar zo als ik het dus heb gelezen is neit echt goed?
Een dag wachten is lang. heb ik eigenlijk geen tijd voor maar kan misschien wel inplannen. Gecondenseerde melk zelf heb ik wel eens gemaakt voor brasil bonbons.

5

Re: caramelvulling help!!

Hoeft geen dag hoor. Als je het maar goed laat afkoelen voor je het open maakt (ontploffingsgevaar). Evt. in een bak koud water of in de koelkast. Dan is een paar uur lang genoeg.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

6

Re: caramelvulling help!!

Geweldig morgen vroeg opstaan kopen en dan kan ik het halverwege de middag wel gebruiken.

Re: caramelvulling help!!

mijn oma, is volgens mij kant en klare soort van bebogeen. Zou je ook kunnen gebruiken, maar die kun je niet koken

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

8

Re: caramelvulling help!!

Dr. Oetker heeft ook caramelsaus:
http://www.oetker.nl/oetker_nl/file/debi-7wdhah.nl.0/karamelsaus%2Bnieuw%2B145%2Bhoog.gif

Kun je ook door de botercreme mixen en zelf een laagje van in doen. Heb je ook een caramel vulling.

En kant en klare bebogeen kan inderdaad ook (bij het broodbeleg).

Head over heels in ♥ with cake ...
Bruidstaart Groningen

9

Re: caramelvulling help!!

Caramelsaus van dr oetker klinkt ook goed heb ik ook over nagedacht vooral omdat het een zeer klein taartje wordt dat niet heel erg hoo wordt. Smeer ik er gewoon een laagje op en vervolgens leg ik de bovenkant erop. En smeer af met gewone botercreme. Of botercreme met caramelsaus.

10

Re: caramelvulling help!!

Ik heb dulce du leche kant en klaar gekocht.. is ook caramel

11

Re: caramelvulling help!!

Waar heb je dat dan gekocht want kan niet niet vinden.

12

Re: caramelvulling help!!

tipsytaartje schreef:

jawel joh, dat verkopen ze zelfs in de kleinste supermarkt :Y

http://www.robertwierenga.nl/images/jpg/wp/gecondenseerde%20melk%20FV.jpg per supermarkt is het verschillend waar het staat, dus even aan het personeel vragen :Y

Nou dat is dus niet waar! Ik ben vandaag in een grote Boni geweest en daar was het niet verkrijgbaar ( heb het aan meerdere personeelsleden gevraagd) en bij de Spar hebben ze het ook niet. Maar bij de AH hebben ze het wel, dus moest ik ook daar nog maar naar toe....

Groetjes Brenda

13

Re: caramelvulling help!!

Dulche de Leche heb ik bij de jumbo gekocht. Staat bij ons bij de Jam soorten.