Re: Tussen cake en biscuit in :)
Waaaauuuwwww wat gaaaf! Dat ziet er goed uit!! Echt een superleuk idee....Heb je dat met gewone food colouring gedaan??
http://karenannecakes.blogspot.nl/
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Ingezonden recepten » Tussen cake en biscuit in :)
Waaaauuuwwww wat gaaaf! Dat ziet er goed uit!! Echt een superleuk idee....Heb je dat met gewone food colouring gedaan??
dank jullie wel,
ik heb het met de wilton kleurtjes gedaan en de groene met electric green!
Die Rainbow cake is echt heel erg leuk, alleen hoe heb je dat precies gedaan???
Iemand een idee hoe lang je deze cake kan bewaren? Ongevuld? Dan kan ik alvast gaan bakken..
Hij staat in de oven.. Heb wel spierballen gekregen zeg Ben benieuwd hoe hij wordt!!!
Je kan hem net zo lang bewaren als biscuit. Hij is snel al minder lekker vind ik. Dus uiterlijk de volgende dag decoreren Anders invriezen...Gaat ook prima!
En ik ben benieuwd hoe hij uit de oven komt!
Ik denk dat het niet helemaal oke is gegaan in de oven.. Ik vind hem er niet zo lekker uitzien en hij is ook niet zo hoog.. Maar een cm of 5 ofzo.. Had een vorm van 22,5 cm..
Ga toch ook maar even een normaal biscuit bakken denk ik.. Volgende keer nog een keer proberen, maar nu geen geduld meer voor..
Wat geweldig, dat wil ik ook heel graag maken..
Ik ga het recept gelijk uitproberen voor een carstaart vlg week!
Heel erg bedankt voor het delen!
Ik denk dat het niet helemaal oke is gegaan in de oven.. Ik vind hem er niet zo lekker uitzien en hij is ook niet zo hoog.. Maar een cm of 5 ofzo.. Had een vorm van 22,5 cm..
Ga toch ook maar even een normaal biscuit bakken denk ik.. Volgende keer nog een keer proberen, maar nu geen geduld meer voor..
Hoihoi Misschien is 22.5 dan toch al te groot...Bij mij wordt de 20 cm erg hoog....bijna 9 cm. Maar het is even zoeken, welke temperatuur bij welke vorm....Volgende keer beter
Je kan hem in ieder geval proeven, of er nog 1 maken en daar dan samen 1 taart van maken....Succes!!
Ik denk dat m'n oven te warm stond, de buitenkant was keihard, er is gewoon iets niet goed gegaan.. MAAR ik heb de buitenkant eraf gesneden en hem toch gewoon gevuld, smaakt goed
Ik vind het erg lekker. Het was goed gelukt en ook erg fijn om te snijden en te verwerken!
Dank je voor de vertaling!
Groetjes Iris
Ik vind het erg lekker. Het was goed gelukt en ook erg fijn om te snijden en te verwerken!
Dank je voor de vertaling!
Groetjes Iris
Graag gedaan! Wat fijn!!
Bij mij zakte het ei-suiker-meel mengsel wat in nadat ik het warme melk-boter mengsel er doorheen had gespateld
Ik heb em daarna in een 22cm blik gedaan maar hij is helemaal niet hoog geworden
Wat heb ik verkeerd gedaan??
Ik heb em dit weekend ook gemaakt, m'n allergische dochter was iig al blij met een nieuw recept en ik vond het zelf ook lekker hoor.
Super, dit recept moet ik een keer proberen.
Bedankt
Ben erg benieuwd, ga hem zeker eens proberen!
Op de foto van de rainbowcake zie je ook dat hij wat steviger is...
En vloeibaar eigeel?!
Wat een uitvinding, dat wil ik ook!
Bij mij zakte het ei-suiker-meel mengsel wat in nadat ik het warme melk-boter mengsel er doorheen had gespateld
Ik heb em daarna in een 22cm blik gedaan maar hij is helemaal niet hoog geworden
Wat heb ik verkeerd gedaan??
Tja dat is zo'n mysterie, en zonder dat ik mee kan kijken kan ik niet met zekerheid zeggen wat ik denk dat het is geweest...
mijn boter/melk mengsel is ook altijd nog warm, met stoom zeg maar...Dus dat moet geen probleem zijn. Hij is na het mengen met het meel best dik, en de melk geeft hem zijn "biscuitbeslag substantie" weer terug zodat je hem kan schenken. Misschien is het de maat 22. Die is qua inhoud groter dan de 20 cm...dan komt hij niet zo hoog.
Jammer dat het niet gelukt is. Was hij wel lekker??
Bedankt voor je antwoord, de melk hoort dus iig warm te zijn
Hij kwam echt maar amper boven de rand van de bakvorm heen hij smaakte prima maar was wel zwaar, meer cake dan biscuit.. maar goed dat is logisch als hij zo compact is
Ik ga het van het weekend gewoon nog een keer proberen in 20cm!!
Ja warme melk en niet heet heet...
Succes...hoop dat het lukt!
Ik ben ook op zoek naar een ander recept dan de mix en kwam op die van jouw terecht.
Mag ik vragen kan ik dit recept gewoon verdubbelen voor een grotere bakpan??
Alvast bedankt.
Groetjes
Hoi, heb je misschien het originele recept nog? Met cups en ounces etc? Alvast bedankt!
Ik ben ook op zoek naar een ander recept dan de mix en kwam op die van jouw terecht.
Mag ik vragen kan ik dit recept gewoon verdubbelen voor een grotere bakpan??Alvast bedankt.
Groetjes
Ik denk dat dat wel moet lukken, al zal de baktijd langer zijn. Een keertje uitproberen.
Hoi, heb je misschien het originele recept nog? Met cups en ounces etc? Alvast bedankt!
Sugar 10 oz
Whole eggs 6 oz
Egg yolks 2 oz
Salt 0.12 oz (5⁄8 tsp)
Cake flour 8 oz
Baking powder 0.25 oz
Skim milk 4 oz
Butter 2 oz
Vanilla extract 0.25 oz
Scale ingredients accurately.
2. Combine the eggs, sugar, and salt in a stainless-steel bowl. Immediately set the bowl
over a hot water bath and stir or beat with a whip until the mixture warms to a
temperature of about 110°F (43°C) (a).
The reason for this step is that the foam attains greater volume if warm.
3. With a wire whip or the whip attachment of a mixer, beat the eggs at high speed until
they are very light and thick (b). This may take as long as 10 to 15 minutes if the
quantity is large.
Variation: Hot Milk and Butter Sponge
1. Scale ingredients accurately. Heat the milk and butter together until the butter is melted.
2. Whip the eggs into a foam as in the plain sponge method, steps 2 and 3. Zie hierboven
3. Fold in the sifted dry ingredients (flour, leavening, cocoa, etc.) as in the basic
procedure.
4. Carefully fold in the hot butter and milk in three stages. Fold in completely, but do not
overmix.
5. Immediately pan and bake.
Em schreef:Hoi, heb je misschien het originele recept nog? Met cups en ounces etc? Alvast bedankt!
Sugar 10 oz
Whole eggs 6 oz
Egg yolks 2 oz
Salt 0.12 oz (5⁄8 tsp)
Cake flour 8 oz
Baking powder 0.25 oz
Skim milk 4 oz
Butter 2 oz
Vanilla extract 0.25 ozScale ingredients accurately.
2. Combine the eggs, sugar, and salt in a stainless-steel bowl. Immediately set the bowl
over a hot water bath and stir or beat with a whip until the mixture warms to a
temperature of about 110°F (43°C) (a).
The reason for this step is that the foam attains greater volume if warm.
3. With a wire whip or the whip attachment of a mixer, beat the eggs at high speed until
they are very light and thick (b). This may take as long as 10 to 15 minutes if the
quantity is large.Variation: Hot Milk and Butter Sponge
1. Scale ingredients accurately. Heat the milk and butter together until the butter is melted.
2. Whip the eggs into a foam as in the plain sponge method, steps 2 and 3. Zie hierboven
3. Fold in the sifted dry ingredients (flour, leavening, cocoa, etc.) as in the basic
procedure.
4. Carefully fold in the hot butter and milk in three stages. Fold in completely, but do not
overmix.
5. Immediately pan and bake.
Perfect dank je
Ik wil dit recept graag een keertje proberen. Ik vind gewoon biscuit deeg niet zo lekker... beetje droog.
Weet iemand hoeveel ( M ) eieren er gaan in 188 gram ei en hoeveel eidooiers ( M ) er ongeveer gaan in 60 gram?
Alvast bedankt,
Groetjes Pauline
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Ingezonden recepten » Tussen cake en biscuit in :)
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.