Onderwerp: Houdbaarheid tijdens het werk
Ja, een beetje een kromme titel. Maar het gaat mij om het volgende:
Als je met een taart bezig bent, dan duurt dat vaak wel een paar uurtjes. Tenminste...bij mij wel, vanwege nog niet zoveel ervaring. En van de meer ervaren baksters zie ik zulke prachtige creaties voorbijkomen dat je er wel aan kunt zien dat hier vele uren werk inzitten. Zo'n taart staat dus toch wel een paar uur buiten de koelkast in een vaak warmere (werk)omgeving.
Wat doet dat dan met de houdbaarheid? Ik moet zeggen dat ik daar wel een beetje onzeker over ben. Een taart met bijvoorbeeld een slagroomvulling die hier een langere tijd op de werktafel staat..... blijft dat dan wel goed? Ik merk dat ik dan op een gegeven moment wat sneller wil gaan werken, en dat komt de uitvoering dan ook niet ten goede....
Zo zag ik laatst in de stapeltaarten parade een bruidstaart (overigens prachtig!!) waar iemand (weet niet meer wie) wel 40 uur werk in had zitten. Dan heb je dus ook naar mijn idee een verschil in versheid tussen de verschillende gestapelde taarten.
Hoe lossen jullie dat soort dingen nou op? Ben er heel erg benieuwd naar!