Onderwerp: Rolcake (zelfgemaakt) in de vriezer??
Hallo allemaal,
ik ga voor mijn zoon een kasteeltaart maken en wil de torens van oprolcake maken volgens recept hieronder. Zou je dit gevuld met botercreme en jam goed kunnen invriezen? En hoe ontdooi dit dan weer fatsoenlijk?
Of hebben jullie nog andere tips & trucs? Cake lijkt me niet zo lekker eerlijk gezegd.
groetjes
Esther
Ingrediënten voor 4 personen
5 eieren
150 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
een snuifje zout
3 el lauw water
150 gr bloem
Garnituur
suiker
aardbeienconfituur
Hulpmiddelen
Laag bakblik + bakpapier (grootte van het bakblik) + theedoek
Bereidingswijze
Eieren, suiker, zout en water mengen en 5 min. goed en luchtig kloppen met een mixer.
De oven ondertussen voorverwarmen op 200 graden, het bakpapier invetten.
De gezeefde bloem luchtig onder het mengsel scheppen en op het bakpapier in het bakblik gieten.
Gedurende 13 min. bakken in het midden van de oven.
De theedoek vochtig maken en bestrooien met suiker, hier over de koek uitstorten.
Verwijder voorzichtig het bakpapier en bestijk de bovenzijde met de aardbeienconfituur.
Rol vervolgens de cake voorzichtig, met behulp van de handdoek op.
Esther