1

Onderwerp: Hoe vullen jullie de taart?

Ik zal de vraag even toelichten. De enige manier van vullen die ik "gezien" heb is die van vrije tijd tv met Petra Achtien. Die vult dus de taart door er eerst jam op te smeren, dan slagroom (pati creme dus) en daarop nog vruchtjes, dan de volgende laag biscuit erop en nog zo'n zelfde laag vulling. Toplaag biscuit erop en afsmeren. Zo doet de bakker bij ons het volgens mij ook.

Nu vroeg ik me dus af, hoe vullen jullie allemaal de taart? Ik lees vaker wel eens "gevuld met......." bij de taartenparades, maar dan vraag ik me af hoe dit over de taart verdeeld is. Een laag met het een en dan de volgende laag met het ander, of beide lagen met beide vullingen gevuld.

Ik hoop dat mijn vraag een beetje duidelijk is. Ik spuit trouwens zelf wel altijd een dijkje. Dat heb ik hier op het forum al geleerd  ;) En dat de slagroom die ze gebruikt geen gewone slagroom is, daar was ik ook al achter gekomen. Ik vraag me gewoon af hoe jullie de vullingen over de taart verdelen, en waarom. Ik moet nog zoveel leren op dit punt   :rolleyes:

2

Re: Hoe vullen jullie de taart?

Ik vul altijd met 2 verschillende lagen, en bij mij is de eerste laag altijd botercreme (meringue botercreme) ofwel naturel of met een smaakje) de 2e laag is zeer wisselend, dat kan Jam zijn, vlaaivulling of lemoncurd, Ik vind 2 afwisselende lagen lekkerder dan 2 x het zelfde..

Deleukstetaartenshop Almere, verkozen tot leukste winkel van Almere en van Flevoland!

3

Re: Hoe vullen jullie de taart?

Ik vul vaak met slagroom of Zwitserse room. Afhankelijk van de wens van degene waar de taart voor is, smeer ik wel of geen jam as eerste laagje, wel heel dun! Als er geen jam onder gaat, smeer ik eerst een dun laagje botercreme, net als jij spuit ik ook een dijkje, dan de vulling erop, dan op de toptaarthelft een dun laagje botercreme en dan op elkaar en afsmeren. De tweede laag kan hetzelfde zijn, of anders, net wat men wil. Als ik vruchtjes gebruik, leg ik die op de room en druk ze een beetje in de room.

Mijn biscuit komt dus niet in direct contact met slagroom of Zwitserse room en als je maar heel dun smeert, proef je de botercreme niet.
Mijn favoriet is trouwens meringue botercreme, dat smeert nog makkelijker en is lekkerder, maar ik heb niet altijd evenveel zin om dat te maken :o

Groetjes van Bianca

4

Re: Hoe vullen jullie de taart?

Ik doe het ook net als Bommeltje. Altijd 2 verschillende vullingen. Nooit 2x het zelfde, anders vind ik het te saai.

Groetjes San

5

Re: Hoe vullen jullie de taart?

ik doe ook altijd 2 verschillende lagen. meestal

1 laagje zelfgemaakte banketbakkersroom (dus geen mix!) en 1 laagje jam (aardbeien/viervruchten/frambozen)

overigens trempeer ik mijn biscuit wel heel vaak met drank  :D . als ik vul met lemoncurd en citroenkwartaarttoetje (mona) dan trempeer ik met Limoncello. als ik vul met abrikozenjam dan trempeer ik met Grand Marnier. En als ik een kindertaart maak trempeer ik de jamlaag eerst met pure grenadinesiroop. echt heel lekker.

in de recepten rubriek http://www.deleukstetaarten.nl/recepten/4/Vullen/ kun je combinaties van vullingen lezen.

6

Re: Hoe vullen jullie de taart?

Ik vul 3x. Er wordt toch het meest gevraagd om vlaaivulling en 2x dun (!) bc van mix. Dus bv kersenvlaaivulling + vanillecreme + kersencreme. Komt ook omdat deze buiten de koeling kan blijven staan. Soms willen mensen jam ipv vlaaivulling. Zelf vind ik jam niet zo lekker..