Onderwerp: modelling chocolade of kneedbare chocolade
had hier al eens iets gelezen erover, maar kan het topic nergens terug vinden.
ik heb een makkelijk receptje gevonden voor modelling chocolade.
voor pure chocolade:
200gram chocolade
12 theelepels=1/4 cup=60ml glucose
voor melk chocolade:
200gram chocolade
8-9 theelepels=39-44 ml glucose
voor witte chocolade:
200gram chocolade
5-6 theelepels=24-29ml glucose
de chocolade au ban marie smelten(of in de magnetron)
de glucose(verwarmt is ie iets vloeibaarder) erbij roeren en een drupje of 2 koud water erbij.
dat roeren tot 1 geheel(het is vrij stevig) en dat in een zakje kiepen en dat in de koelkast leggen.
als het volledig is afgekoelt kun je er mee werken.
het verschil bij dit recept en andere recepten is dat je bij deze niet kneed na het roeren waardoor de vetten in de chocolademengsel blijft en hij naar mijn idee beter te hanteren is.
je krijgt er wel vette vingers van, en als je met de chocolade bezig bent is ie heel glimmend maar dat trekt weer weg als je het even laat rusten.
hoop dat ik het duidelijk genoeg heb uit gelegt.
heb tot nu toe alleen de pure variant uitgeprobeert dus ben benieuwd hoe de andere bevallen.
groetjes monique.