1

Onderwerp: Fondant uitrollen

Als je fondant uit wilt rollen kan je maizena of bloem gebruiken. Alleen je blijft dan altijd nog witte stukjes zien op je fondant. Hoe kan je dit voorkomen? Als je het niet gebruikt plakt het zo.

Alvast bedankt.

Re: Fondant uitrollen

NOOIT bloem gebruiken!!!!! bloem is bedoelt om te verhitten, en aangezien je dat niet gaat doen met fondant, vindt er enorme vorming van bacteriën plaats.

poedersuiker kan ook. Maar velen gebruiken crisco, een plantaardig vet, waardoor je geen last meer hebt van vlekken

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

3

Re: Fondant uitrollen

Als je fondant uitrolt gebruik je poedersuiker  :Y  en niet   :nooo maizena of bloem.
Belangrijk is dat je je fondant regelmatig oppakt en draait. Dit voorkomt het plakken aan je werkblad. Als je het op deze manier doet heb je ook niet zoveel poedersuiker nodig en dus geen last van witte vlekken.

4

Re: Fondant uitrollen

Ooh echt dat was mij verteld.. Bedankt voor jullie tips volgend weekend is proberen met poedersuiker. Ik draai het vaak genoeg, dus moet goed komen.