Onderwerp: HELP!! Met hoofdletter H
Hoi,
Na vanavond ben ik echt depri aant worden. Waarom mislukken alle bisquits??
2 varianten geprobeerd.
1e is:
1ei (warm water gelegd) op 30 gr bloem, 30 gram suiker, snufje zout
Ik hou aan bij elke 5 cm aan bakvorm 1 ei.
Dus bij een bakvorm van 15 cm doe ik alles x 3
2e is:
De kant en klare funmix cake, en verder precies wat op de verpakking staat.
In de combi magnetron op 160 graden 30-35 min voor 15 cm springvorm.
Maar OF hij wordt totaal niet hoger, OF de bovenkant is gaar, maar binnenin is het meer een soort van pap.
Dit lijkt me een teken dat hij nog lang niet gaar is.
Ik krijg het echt NIET voor elkaar. En word er nogal moedeloos van. Ik dacht een leuke hobby gevonden te hebben, maar als ik geen bisquit kan maken die perfect lukt schiet het niet op.
Bij diegene die ik gemaakt heb met die funcakemix ging hij wel rijzen, alleen liep alles er langs heen.
Dus dan moet ik waarschijnlijk met bakpapier de rand ophogen???
Want de cake was aan de buitenkant lekker krokant en gaar, maar binnenin was het prut.
Of is het zo dat het bisquit dan gewoon niet goed heeft kunnen rijzen omdat hij de lucht niet goed in kon, en alles er langs heen liep.
Kan iemand mij met een combi magentron pls de juiste verhoudingen, met een bakvorm van 15 cm doorgeven en precies vertellen wat ik moet doen??
Dankjewel alvast!!
Liefs
Doen jullie hier die bakken met een combi magnetron een andere baktijd??