1

Onderwerp: 1:1 botercreme:

Hoe smeerbaar is jullie botercreme 1:1?

Re: 1:1 botercreme:

prima te smeren, maar als het wat te dik is verwarm ik het heel ietsje in een bak met warm water.
dan nog even mixen dan issie weer wat vloeibaarder

Ik zing mijn eigen wijsje!

3

Re: 1:1 botercreme:

Vaak te smeerbaar, net na het mixen. Daarom leg ik mijn spuitzak vaak even in de koelkast.

4

Re: 1:1 botercreme:

Boter 10 minuten mixen en als de peodersuiker er bij zit nog 10 minuten mixen. Dan kan je het prima smeren!!

If life gives you lemons, make lemoncurd.

5

Re: 1:1 botercreme:

Hmm..dan moet ik toch langer mixen! Bij mij is het meestal lastig smeerbaar.

6

Re: 1:1 botercreme:

Ik mix poedersuiker en boter tegelijk...en dan 10 minuten op stand 6 van de Kitchenaid.

7

Re: 1:1 botercreme:

Ik bewaar mijn voorraad 1:1 botercréme in de koelkast . Schep eruit wat ik nodig heb in een kom en doe dat zo'n 10 á 20 seconden in de magnetron , even doorroeren en het is prima smeerbaar.

Carpe Diem !

Re: 1:1 botercreme:

ik heb net voor het eerst botercreme gemaak met het recept van hier
100ml melk
20 gr bloem
papje van maken

en dan 100 gr boter erdoor
nou blijf het zooo vloeibaar hoe kan dat?

groetjes  patries.....wil alles ook zo mooi kunnen

9

Re: 1:1 botercreme:

welke boter heb je gebruikt?

Re: 1:1 botercreme:

roomboter

groetjes  patries.....wil alles ook zo mooi kunnen

11

Re: 1:1 botercreme:

Met 100ml melk met 100 gram boter lijkt het me logisch dat het vloeibaar blijft.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

Re: 1:1 botercreme:

net ff gekeken in me bakje en nu leek het wel op boter?!
2 eetl nuttela doorgemixed en volgens mij is het zowaar bc geworden :Y

alleen toen het vloeibaar was leek het wel of er klontjes doorzaten??
hoe kan dat

thnx

groetjes  patries.....wil alles ook zo mooi kunnen

Re: 1:1 botercreme:

ja d8 ik ook maar is een recept van hier(links)

groetjes  patries.....wil alles ook zo mooi kunnen

14

Re: 1:1 botercreme:

mamaromykevin schreef:

ik heb net voor het eerst botercreme gemaak met het recept van hier
100ml melk
20 gr bloem
papje van maken

en dan 100 gr boter erdoor
nou blijf het zooo vloeibaar hoe kan dat?

Het recept gaat volgens mij over 1 dl melk...........niet over 1 cl.......

Dit topic overigens over botercreme 1:1, misschien handiger een eigen topic te openen of de zoekfunctie eens op je vraag los te laten?

Re: 1:1 botercreme:

misschien stomme vraag maar 1dl is toch 100ml?
en ik heb de zoekfunctie ook al geprobeerd maar helaas niet wat ik zoek

groetjes  patries.....wil alles ook zo mooi kunnen

16

Re: 1:1 botercreme:

mamaromykevin schreef:

misschien stomme vraag maar 1dl is toch 100ml?

:Y

Pas wel op, rauwe bloem schijnt niet zo gezond te zijn. Probeer de 1:1 eens, 250 gram suikerbakkerspoeder en 250 gram roomboter.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

Re: 1:1 botercreme:

o bedankt voor je tip
dus gewoon 250gr r-boter mixen met 250 gr poedersuiker dat kan toch ook(moet dat gezeefd)

en dan eventueel iets erdoor bijv:jam of toblerone?

bedankt hier heb ik veel aan

groetjes  patries.....wil alles ook zo mooi kunnen

18

Re: 1:1 botercreme:

mamaromykevin schreef:

misschien stomme vraag maar 1dl is toch 100ml?
en ik heb de zoekfunctie ook al geprobeerd maar helaas niet wat ik zoek

Je hebt gelijk.............sorry voor de verwarring.......zwanger  :o  :+

maar dan nog............je post in een topic over 1:1 botercreme en stelt een vraag over een hele andere...........

Via de zoekfunctie kom je bij het recept en tips over hoe je deze vulling lekker kan maken.....zonder toevoeging is het net béchamelsaus................

Ga je de 1:1 gebruiken om te vullen of om mee af te smeren?

Re: 1:1 botercreme:

uhh ik denk om af te smeren
en dan vullen met iets anders
en sorry dat ik bij de verkeerde topic vragen stel

iig bedankt voor je tips

groetjes  patries.....wil alles ook zo mooi kunnen

20

Re: 1:1 botercreme:

Pooh schreef:
mamaromykevin schreef:

misschien stomme vraag maar 1dl is toch 100ml?

:Y

Pas wel op, rauwe bloem schijnt niet zo gezond te zijn. Probeer de 1:1 eens, 250 gram suikerbakkerspoeder en 250 gram roomboter.

Heb effe gekeken, maar je moet de melk en bloem eerst koken hoor, dus dan is het niet rauw meer. Zo wordt het ook een papje omdat de bloem de melk bindt en dan hoeft het dus niet dun te blijven.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

Re: 1:1 botercreme:

hoi

ja ik heb het gekookt,maar het zag er toch wat raar uit beetje klonterig.
toen heb ik de boter erdoor gedaan en ff gewacht.
toen werd hij wat dikker beetje pasta erdoor en klaar

is deze geschikt om mee te afsmeren

groetjes  patries.....wil alles ook zo mooi kunnen

22

Re: 1:1 botercreme:

Als je met een garde de bloem door de melk mengt tijdens het koken zouden er geen klontjes moeten zijn..

Ik zou er niet mee afsmeren  :nooo  Te veel vocht..

Deleukstetaartenshop Almere, verkozen tot leukste winkel van Almere en van Flevoland!

Re: 1:1 botercreme:

ok dan
dus gewoon afsmeren met 1:1 bijv 125gr poedersuiker en 125gr r-boter.

toch?

groetjes  patries.....wil alles ook zo mooi kunnen

24

Re: 1:1 botercreme:

:Y precies

If life gives you lemons, make lemoncurd.

Re: 1:1 botercreme:

nog een vraagjeals ik de taart heb gevuld en afgesmeerd kan ik hem dan de volgende da afmaken met marsepein?

groetjes  patries.....wil alles ook zo mooi kunnen