1

Onderwerp: Vulling krokant houden

Hallo,

Wij, 2 vriendinnen zijn ook begonnen met deze leuke
(verslavende) hobby.
Nu hebben wij de bokkenpootjes vulling geprobeerd. Alleen toen we de taart gingen proeven was de vulling absoluut niet krokant meer. Onze vraag is of dit zo hoort, of is het wel mogelijk om de vulling zoals bostogne koek, bokkenpootjs etc krokant te houden?
Hopelijk heeft iemand een antwoord.
Alvast bedankt!

Groetjes

Re: Vulling krokant houden

Omdat je de koekjes helemaal fijn maalt is het niet meer krokant. Dus dat hoort zo.

Wil je wel dat het wat krokant blijft, moet je koekjes niet door en door fijn malen.

3

Re: Vulling krokant houden

en misschien door botercreme roeren en niet door slagroom. Dan heb je minder vocht.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

4

Re: Vulling krokant houden

In de slagroom worden bij mij ook de grotere stukjes zacht idd. Met botercreme heb ik het nog niet geprobeerd. Wat wel een lekkere combi is, is een laagje chocola tussen de taart te doen, dan heb je toch een beetje een "bite".

Ik smelt dan chocola au bain marie en maak met een lepel lijntje/slierten over de vulling. Even in de koelkast zodat het goed hard wordt en dan de volgende laag biscuit er op.