1 Laatst bewerkt door nancydevries (02-02-2011 18:54)

Onderwerp: mijn chocoladefondant smelt??

Ik had een klein taartje gemaakt, mij 2e taartje met chocolade fondant en deze heb ik om te bewaren in een taartdoos op
de grond in de garage gezet..
kom ik net kijken en is na 1 dag de hele laag eromheen gesmolten :(  Het is in de garage op de vloer ongeveer dezelfde temperatuur als in de koelkast tussen de 4 en 8 graden.

heeft iemand enig idee wat de oorzaak hiervan is?

mijn vorige taart, met gewone rolfondant heeft hier ok gewoon gestaan, en was na 3 dagen nog helemaal perfect.

gr. Nancy
http://img35.imageshack.us/img35/2238/img2857d.jpg
By nancydevries at 2011-02-02

2

Re: mijn chocoladefondant smelt??

kun je wat meer vertellen waarmee je hebt afgesmeerd enzo, dan kunnen we je beter adviseren ?

Re: mijn chocoladefondant smelt??

Ik heb de taart afgesmeerd met botercreme,
de botercreme heb ik wel gemaakt met margerine
i.p.v. roomboter, ik weet niet of dit wat uitmaakt?
de vulling was met botercreme en vruchten uit blik.

4

Re: mijn chocoladefondant smelt??

Vocht... da's jouw boosdoender niet warmte/kou nie

Grt
HenKes

Re: mijn chocoladefondant smelt??

waar komt die vocht vandaan dan?
en hoe kan ik dit voor de volgende keer oplossen?

gr.Nancy :(

6

Re: mijn chocoladefondant smelt??

welke botercreme?

Re: mijn chocoladefondant smelt??

funcakesmix voor botercreme, gemaakt met margerine.

8

Re: mijn chocoladefondant smelt??

Botercrememix maak je met water.........
Margarine bevat water............

daar is helaas je vochtprobleem............ :s

Re: mijn chocoladefondant smelt??

Bedankt voor je antwoord,
dus volgende keer alleen roomboter gebruiken :Y .

zal de rest dan maar gelijk weggooien, want is wel zonde...
voor de taart.

maar van m'n fouten kan ik leren, dus op naar de volgende taart

10

Re: mijn chocoladefondant smelt??

Ook al gebruik je roomboter, dan kan het nog gebeuren door het water van de botercrememix, je kunt deze dus het beste alleen gebruiken voor vullingen en niet voor af te smeren. Voor af te smeren zou ik zelf of 1op 1 bc maken (dus 1 deel roomboter en 1 deel poedersuiker)maar deze vind ik persoonlijk niet zo lekker qua smaak, wat wel superlekker is is merinque botercreme en deze is ook heerlijk als vulling met bijvoorbeeld een smaakje. Het recept vindt je in de linkerkolom onder recepten.

11

Re: mijn chocoladefondant smelt??

gewoon 1-2-3 Bc is lekker en niet te vochtig

Cogli l'attimo

12

Re: mijn chocoladefondant smelt??

Wat is 1-2-3 botercreme? Zie hier geen recept van op de site
Ik had de botercreme mix hier speciaal voor gekocht
Maar ga dit maar niet meer doen om af te smeren.

13

Re: mijn chocoladefondant smelt??

Staat bij de recepten: merengue botercreme: http://www.deleukstetaarten.nl/recept/1 … otercrème/

14

Re: mijn chocoladefondant smelt??

ohh super, ik had niet in de gaten dat het hetzelfde was.
Dit ga ik zeker proberen.

super bedankt...
anders was het vast nog een keer misgegaan :Y

15

Re: mijn chocoladefondant smelt??

De bc-mix is lekker om als vulling te gebruiken met een smaakje erdoor, dus die heb je echt niet voor niets gekocht.