Onderwerp: Meringue botercrème
ik kom er niet uit ,ik wil merinque botercreme maken met eiwitpoeder.
als ik nu 35 gr eiwitpoeder en 210 ml water .
wat is dan de verhouding suiker en boter die erbij moet.
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Meringue botercrème
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
ik kom er niet uit ,ik wil merinque botercreme maken met eiwitpoeder.
als ik nu 35 gr eiwitpoeder en 210 ml water .
wat is dan de verhouding suiker en boter die erbij moet.
Eiwit maken van poeder doe je door 5 gr poeder te vermengen met 30 ml water. In totaal heb je dan 1 eiwit van 35 gram.
De meringue botercrème maak je in principe 1-2-3, dus 1 deel eiwit, 2 delen suiker en 3 delen boter.
(er zijn er ook die 1-2-2 maken en ikzelf heb laatst wat minder suiker toegevoegd, daar ik nog een zoete smaak wilde toevoegen en het anders té zoet zou worden.)
Succes ermee!
Het gewicht van je water en eiwitpoeder moet in totaal evenveel zijn als 'echt' eiwit zoals in een recept staat aangegeven.
dus zoals bij recept van hiernaast 140 gram eiwitten op
280 gram kristalsuiker en 280 gram roomboter.
Dit is al voor een flinke hoeveelheid dus ik zou het bij 140 gr eiwit houden ipv 245 zoals je schrijft.
Het wordt ook wel eens 1-2-2 of 1-2-3 bc genoemd omdat de suiker 2x zoveel is als het eiwit en de boter 2x zoveel of in het geval van 1-2-3 3x zoveel boter in gaat. Dat is dus de verhouding.
Edit: @ppeltje was iets sneller
Edit: @ppeltje was iets sneller
Maar had wel even een rekenfoutje gemaakt (die ik snel even recht gezet heb)
5gr eiwitpoeder +30ml water = 35gr eiwit
recept is 140 gr eiwit dit delen door 35gr = 4
35gr eiwitpoeder : 5gr=7
dus suiker delen door 4 en dan x7 en ook deze berekening bij de boter
280gr suiker:4=70x7=490
280gr boter :4=70x7=490
of voor de 123 verhouding 420:4=105x7=735
ik hoop dat het zo duidelijk is
5gr eiwitpoeder +30ml water = 35gr eiwit
recept is 140 gr eiwit dit delen door 35gr = 435gr eiwitpoeder : 5gr=7
dus suiker delen door 4 en dan x7 en ook deze berekening bij de boter
280gr suiker:4=70x7=490
280gr boter :4=70x7=490
of voor de 123 verhouding 420:4=105x7=735ik hoop dat het zo duidelijk is
Ik vind van niet (sorry )
Je moet gewoon 2x zoveel suiker nemen als eiwit en 2 of 3x zoveel boter.
Als ik het van verse eieren maak, weeg ik gewoon mijn eiwit af. De hoeveelheid suiker is dan 2x zoveel en de boter doe ik ook 2x zoveel.
Dan kan het gewoon met ieder gewicht.
@ joke46:
Ik zou gewoon 20 (4x5) gram eiwitpoeder nemen en dan 120 (4x30) gram water. Dat is samen 140 gram. Dus dat wordt dan 280 gram suiker en 280 of 560 gram boter.
Dan heb je een mooie hoeveelheid botercreme.
Succes!!
ik kom er niet uit ,ik wil merinque botercreme maken met eiwitpoeder.
als ik nu 35 gr eiwitpoeder en 210 ml water .
wat is dan de verhouding suiker en boter die erbij moet.
Maar als je echt zoveel wilt:
35 gram eiwit en 210ml water is samen 245 gram. Dus dan moet je 490 gram (=2x245) suiker nemen en 490 of 980 gram boter.
Dat moet je bijna in een emmer mixen. Daar maak je heel wat taarten mee
Ik heb het zo gedaan en het recept gelijk opgeslagen.
Ik zou gewoon 20 (4x5) gram eiwitpoeder nemen en dan 120 (4x30) gram water. Dat is samen 140 gram. Dus dat wordt dan 280 gram suiker en 280 of 560 gram boter.
Bedankt dames voor jullie reacties
joke46 schreef:ik kom er niet uit ,ik wil merinque botercreme maken met eiwitpoeder.
als ik nu 35 gr eiwitpoeder en 210 ml water .
wat is dan de verhouding suiker en boter die erbij moet.Maar als je echt zoveel wilt:
35 gram eiwit en 210ml water is samen 245 gram. Dus dan moet je 490 gram (=2x245) suiker nemen en 490 of 980 gram boter.
Dat moet je bijna in een emmer mixen. Daar maak je heel wat taarten mee
Volgens mij klopt dit niet hoor, je hebt toch maar 735 gram boter dan nodig?
Ik heb het zo gedaan en het recept gelijk opgeslagen.
Ik zou gewoon 20 (4x5) gram eiwitpoeder nemen en dan 120 (4x30) gram water. Dat is samen 140 gram. Dus dat wordt dan 280 gram suiker en 280 of 560 gram boter.
Bedankt dames voor jullie reacties
140 gram eiwit
280 gram suiker
280 of 420 gram boter
Ik heb het zo gedaan en het recept gelijk opgeslagen.
Ik zou gewoon 20 (4x5) gram eiwitpoeder nemen en dan 120 (4x30) gram water. Dat is samen 140 gram. Dus dat wordt dan 280 gram suiker en 280 of 560 gram boter.
Met deze hoeveelheden heb je een 1-2-4 verhouding zoals Tine al zegt
het moet idd 420 zijn voor de 1-2-3 verhouding.
oeps.. foutje...
grietje schreef:joke46 schreef:ik kom er niet uit ,ik wil merinque botercreme maken met eiwitpoeder.
als ik nu 35 gr eiwitpoeder en 210 ml water .
wat is dan de verhouding suiker en boter die erbij moet.Maar als je echt zoveel wilt:
35 gram eiwit en 210ml water is samen 245 gram. Dus dan moet je 490 gram (=2x245) suiker nemen en 490 of 980 gram boter.
Dat moet je bijna in een emmer mixen. Daar maak je heel wat taarten mee
Volgens mij klopt dit niet hoor, je hebt toch maar 735 gram boter dan nodig?
Ja, nu rekende ik fout
Ik deed nu 1-2-4 verhouding. Dan is het wel echt BOTERcreme.
Ik maak het zelf altijd in de 1-2-2 verhouding.
Marjonz schreef:5gr eiwitpoeder +30ml water = 35gr eiwit
recept is 140 gr eiwit dit delen door 35gr = 435gr eiwitpoeder : 5gr=7
dus suiker delen door 4 en dan x7 en ook deze berekening bij de boter
280gr suiker:4=70x7=490
280gr boter :4=70x7=490
of voor de 123 verhouding 420:4=105x7=735ik hoop dat het zo duidelijk is
Ik vind van niet (sorry
)
Je moet gewoon 2x zoveel suiker nemen als eiwit en 2 of 3x zoveel boter.
Als ik het van verse eieren maak, weeg ik gewoon mijn eiwit af. De hoeveelheid suiker is dan 2x zoveel en de boter doe ik ook 2x zoveel.
Dan kan het gewoon met ieder gewicht.@ joke46:
Ik zou gewoon 20 (4x5) gram eiwitpoeder nemen en dan 120 (4x30) gram water. Dat is samen 140 gram. Dus dat wordt dan 280 gram suiker en 280 of 560 gram boter.
Dan heb je een mooie hoeveelheid botercreme.
Succes!!
ik ben dan wel blond maar....
35gr eiwitpoeder +210ml water is 245 eiwit
voor de 122 verhouding heb je dan nog nodig
490gr suiker en 490 gr boter
voor de 123 245eiwit
490suiker
735 boter
grietje schreef:Marjonz schreef:5gr eiwitpoeder +30ml water = 35gr eiwit
recept is 140 gr eiwit dit delen door 35gr = 435gr eiwitpoeder : 5gr=7
dus suiker delen door 4 en dan x7 en ook deze berekening bij de boter
280gr suiker:4=70x7=490
280gr boter :4=70x7=490
of voor de 123 verhouding 420:4=105x7=735ik hoop dat het zo duidelijk is
Ik vind van niet (sorry
)
Je moet gewoon 2x zoveel suiker nemen als eiwit en 2 of 3x zoveel boter.
Als ik het van verse eieren maak, weeg ik gewoon mijn eiwit af. De hoeveelheid suiker is dan 2x zoveel en de boter doe ik ook 2x zoveel.
Dan kan het gewoon met ieder gewicht.@ joke46:
Ik zou gewoon 20 (4x5) gram eiwitpoeder nemen en dan 120 (4x30) gram water. Dat is samen 140 gram. Dus dat wordt dan 280 gram suiker en 280 of 560 gram boter.
Dan heb je een mooie hoeveelheid botercreme.
Succes!!ik ben dan wel blond maar....
35gr eiwitpoeder +210ml water is 245 eiwit
voor de 122 verhouding heb je dan nog nodig
490gr suiker en 490 gr boter
voor de 123 245eiwit
490suiker
735 boter
Ik ben ook blond hoor....
Maar wat ik bedoelde is dat ze een ingewikkelde rekenformule ging gebruiken voor een simpel recept. (delen door zoveel, x zoveel...)
Snap je? Terwijl het veel simpeler is om gewoon de hoeveelheid eiwit die je hebt te verdubbelen voor de hoeveelheid suiker en boter die je nodig hebt. En inderdaad voor de 123 verhouding maakte ik nu ook een rekenfout. Heb ik hierboven al een keer aangegeven.
Hallo,
Ik heb zonet de meringue botercrème gemaakt met eiwitpoeder.
Volgende verhoudingen genomen zoals hierboven ergens aangeraden :
20 g eiwitpoeder
120 g water
280 g suiker
280 g roomboter
Verhoudingen kloppen, resultaat = heerlijke botercrème (heb er nog vanille-extract aan toegevoegd), persoonlijk hou ik erg van mokka maar daar houdt niet iedereen van hé.
Dus deze kan je ook gebruiken voor die mooi toeven/ fluffen/ swirls of hoe moet ik dat uitdrukken op cupcakes ??? Uiteraard als vulling van taart en om taart af te smeren.
Het is echt rekenen voor gevorderden hier.
Ik geef (ook) rekenles op het MBO en had laatst nog een discussie met een docent over waar we voorbeelden van ingewikkelde toepassingen van rekensommen kunnen vinden.
Ik stuur mijn leerlingen gewoon naar deze site!
Liefs Sofie
Het is echt rekenen voor gevorderden hier.
Ik geef (ook) rekenles op het MBO en had laatst nog een discussie met een docent over waar we voorbeelden van ingewikkelde toepassingen van rekensommen kunnen vinden.
Ik stuur mijn leerlingen gewoon naar deze site!![]()
Liefs Sofie
Ach ja, soms valt het niet mee om iets simpels uit te rekenen.
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Meringue botercrème
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.