1

Onderwerp: ingezakte bisuit

Hoihoi,

Ik heb nog maar een paar taarten gemaakt en moet dus nog een beetje kijken hoe het allemaal precies moet maar nou had ik een probleem. Mijn kapsels rijzen goed in de oven (hetelucht) en ze zijn ook luchtig, maar als ik ze eruit haal zakken ze altijd een beetje in in het midden zodat er een kommetje ontstaat...  :/
Heeft iemand tips? ;)

Groetjes Kelly

Groetjes Kelly
Quisque suae fortunae faber.

2

Re: ingezakte bisuit

Waarschijnlijk is hij dan nog niet helemaal gaar. Iets langer in de oven dus.

Laat de moed niet zakken!
Met een appel en een ei kun je al bijna een taart bakken!!

3

Re: ingezakte bisuit

Dankje voor je snelle reactie  :)
ik zal het de volgende keer eens proberen.

Groetjes Kelly
Quisque suae fortunae faber.

4

Re: ingezakte bisuit

Heb je met een sateprikker geprikt ?
Misschien anders je temp opvoeren zodat je kapsel gelijkmatig rijst

5

Re: ingezakte bisuit

Ja, ik prik wel altijd met een satéprikker zodat ik zeker weet dat ie gaar is.
In de oven is het deeg wel een bol alleen die zakt dus later in :/

Groetjes Kelly
Quisque suae fortunae faber.

6

Re: ingezakte bisuit

hoi hoi,

Ik ben zelf ook een beginner hoor, maar heb dit probleem niet zo heel erg....

Ik laat het nadat ie gaar is, met deurtje op nog heel even in de oven staan... 5 minuutjes.. kan ie rustig "wakker worden" hihhi

ws doen andere het weer anders...
heb wel gehoord als je hem er dan uit haalt meteen op zn kop leggen zodat de lucht weg kan....

ieder doet het toch op zijn/haar eigen manier..

suc6

Cogli l'attimo

7

Re: ingezakte bisuit

Hoe heet zet je je hetelucht?

8

Re: ingezakte bisuit

Ik zet de oven op 180°

Groetjes Kelly
Quisque suae fortunae faber.

9

Re: ingezakte bisuit

kan zijn dat dat het probleem is.
ik bak tegenwoordig nog maar op 140 en laatste 10 min op 160 (kan maar per 20 graden omhoog of omlaag)

10

Re: ingezakte bisuit

Hetelucht 180 is echt te hoog..............ik doe het net als brenn.......het blijft altijd uitproberen, elke oven is anders.

11

Re: ingezakte bisuit

Hartstikke bedankt, ga ik zeker proberen  :Y

Groetjes Kelly
Quisque suae fortunae faber.

12

Re: ingezakte bisuit

Ja, idd, 180 is te hoog. Ik bak bv een 25 cm 55 min in hetelucht op 150 gr constant  :Y . Liever te laag en langer bakken, dan te hoog en kort bakken....