1

Onderwerp: recepten voor siliconen burcht.kasteel

hallo,

ik heb een tijdje gelede deze siliconen bakvorm gekocht
http://www.walzkidzz.nl/index.php?a833&sch=832620

Maar nu weet ik niet hoe ik deze kan maken.
heeft iemand een recept hiervoor?
of ideën hoe ik deze kan vullen?

alvast bedankt voor de hulp

gr deborah

Taartjes bakken is net als een verslaving:,
als je eraan begint kan je niet meer stoppen :D

2

Re: recepten voor siliconen burcht.kasteel

Hallo Deborah,

Je berichtje stond niet goed (de how-to rubriek is voor how to's die je zelf hebt gemaakt ;) ) Ik heb je dus even verplaatst :)

Je kunt in principe alle cake- en biscuitrecepten gebruiken, wat je maar lekker vindt. Kijk maar eens tussen de recepten in het linkermenu.... Wel zou ik de vorm goed invetten en lossen als de vorm niet meer heet is, maar ook niet compleet afgekoeld. Dan heb je de beste kans dat hij er zo heel mogelijk uitkomt :)

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

3

Re: recepten voor siliconen burcht.kasteel

Jozien schreef:

Hallo Deborah,

Je berichtje stond niet goed (de how-to rubriek is voor how to's die je zelf hebt gemaakt ;) ) Ik heb je dus even verplaatst :)

Je kunt in principe alle cake- en biscuitrecepten gebruiken, wat je maar lekker vindt. Kijk maar eens tussen de recepten in het linkermenu.... Wel zou ik de vorm goed invetten en lossen als de vorm niet meer heet is, maar ook niet compleet afgekoeld. Dan heb je de beste kans dat hij er zo heel mogelijk uitkomt :)

kan ik deze dan ook vullen?
of gewoon een cake beslag maken en versieren met marsepein?
groetjes

Taartjes bakken is net als een verslaving:,
als je eraan begint kan je niet meer stoppen :D

4

Re: recepten voor siliconen burcht.kasteel

Tuurlijk kun je vullen! Met dit type bakvorm heb je alleen wel last van vervormen als je de lagen dik gaat vullen.. Dus ik zou eerder een boel kleine lagen doen denk ik. Ik denk dat ik misschien eerst de delen van elkaar zou snijden voor het vullen en bekleden, ik verwacht dat dat gemakkelijker zal werken.

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

5

Re: recepten voor siliconen burcht.kasteel

Ik heb denk ik dezelfde vorm. Ik heb hem daar ook vandaan. Ik heb hem een aantal keren met gewone cake gemaakt. Dat was nog voor ik taarten ging decoreren met marsepein.
Ik heb hem ook een keer gemaakt met kwarktaart. Eerst de kwark erin, dan goed op laten stijven en dan de bodem erop. Toen hem gestort. Helaas werd dat een ruïne :/
Het lijkt me een hele klus om de taart met marsepein te gaan bekleden. Maar als het lukt, wel erg mooi!
Laat je wel het resultaat zien??

Groetjes Gerien

6 Laatst bewerkt door Debskuh (02-02-2011 18:33)

Re: recepten voor siliconen burcht.kasteel

grietje schreef:

Ik heb denk ik dezelfde vorm. Ik heb hem daar ook vandaan. Ik heb hem een aantal keren met gewone cake gemaakt. Dat was nog voor ik taarten ging decoreren met marsepein.
Ik heb hem ook een keer gemaakt met kwarktaart. Eerst de kwark erin, dan goed op laten stijven en dan de bodem erop. Toen hem gestort. Helaas werd dat een ruïne :/
Het lijkt me een hele klus om de taart met marsepein te gaan bekleden. Maar als het lukt, wel erg mooi!
Laat je wel het resultaat zien??

moet even gaan proberen met vullen, een droge cake is ook zo saai.
ik ga hem rond april maken, als het gelukt is laat ik het je zien :D
weet je toevallig welke hoeveelheid ik moet gaan gebruiken?

Taartjes bakken is net als een verslaving:,
als je eraan begint kan je niet meer stoppen :D

7

Re: recepten voor siliconen burcht.kasteel

Debskuh schreef:
grietje schreef:

Ik heb denk ik dezelfde vorm. Ik heb hem daar ook vandaan. Ik heb hem een aantal keren met gewone cake gemaakt. Dat was nog voor ik taarten ging decoreren met marsepein.
Ik heb hem ook een keer gemaakt met kwarktaart. Eerst de kwark erin, dan goed op laten stijven en dan de bodem erop. Toen hem gestort. Helaas werd dat een ruïne :/
Het lijkt me een hele klus om de taart met marsepein te gaan bekleden. Maar als het lukt, wel erg mooi!
Laat je wel het resultaat zien??

moet even gaan proberen met vullen, een droge cake is ook zo saai.
ik ga hem rond april maken, als het gelukt is laat ik het je zien :D
weet je toevallig welke hoeveelheid ik moet gaan gebruiken?

Nee, de hoeveelheid zou ik niet weten. Maar bij een gewoon cakerecept staat ook meestal wel de grote van het bakblik genoemd. Even je kasteel meten (met water) en het omrekenen.
Succes!!

Groetjes Gerien

8

Re: recepten voor siliconen burcht.kasteel

grietje schreef:
Debskuh schreef:
grietje schreef:

Ik heb denk ik dezelfde vorm. Ik heb hem daar ook vandaan. Ik heb hem een aantal keren met gewone cake gemaakt. Dat was nog voor ik taarten ging decoreren met marsepein.
Ik heb hem ook een keer gemaakt met kwarktaart. Eerst de kwark erin, dan goed op laten stijven en dan de bodem erop. Toen hem gestort. Helaas werd dat een ruïne :/
Het lijkt me een hele klus om de taart met marsepein te gaan bekleden. Maar als het lukt, wel erg mooi!
Laat je wel het resultaat zien??

moet even gaan proberen met vullen, een droge cake is ook zo saai.
ik ga hem rond april maken, als het gelukt is laat ik het je zien :D
weet je toevallig welke hoeveelheid ik moet gaan gebruiken?

Nee, de hoeveelheid zou ik niet weten. Maar bij een gewoon cakerecept staat ook meestal wel de grote van het bakblik genoemd. Even je kasteel meten (met water) en het omrekenen.
Succes!!

:thumb:  tnx

Taartjes bakken is net als een verslaving:,
als je eraan begint kan je niet meer stoppen :D