Onderwerp: Help beschuit blijft laag
Hallo
helaas blijft mijn beschuit laag,ik gebruik mix van funcake en doe alles zoals voor geschreven en toch blijft t laag
weet iemand hoe dit zou kunnen?
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Help beschuit blijft laag
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Hallo
helaas blijft mijn beschuit laag,ik gebruik mix van funcake en doe alles zoals voor geschreven en toch blijft t laag
weet iemand hoe dit zou kunnen?
hier hetzelfde prbleem dus ik lees even mee
Hoeveel mix heb je gebruikt en voor welke maat vorm?
Hoe warm staat je oven?
Want er staat heel veel beschreven, maar sommige dingen verschillen ook per oven. Dat is een kwestie van uitproberen.
weet niet of dit op de verpakking staat:
maar de oven kun je niet tussentijds open doen, want dan gaat het mis.
dat was bij mij het probleem in het begin..
Ik doe altijd de temp langzaam opvoeren.
10 min 160 gr
10 min 170 gr
10 min 180 gr
Als hij dan nog niet gaar is nog 5 min op 180 gr
Is wel veel werk maar het lukt wel altijd
Ten eerste bedankt voor jullie reacties
ik had precies gedaan wat er op de mix stond voor bakvorm van 26cm.mixen ongeveer 11min eieren Klein beetje water 40min in de oven op 170g.maat hij bleef laag en werd niet luchtig.
Hoe is jullie beslag ALS je t in de oven doet?waterig of papperig?
P.s heb de oven niet open gedaan
Je beslag is als het goed is niet waterig of papperig. Bij mij is het vrij 'stevig'. En flink in volume toegenomen!
Hoeveel mix heb je gebruikt voor je 26 cm vorm?
Je beslag is als het goed is niet waterig of papperig. Bij mij is het vrij 'stevig'. En flink in volume toegenomen!
Hoeveel mix heb je gebruikt voor je 26 cm vorm?
Jah zo vond ik mijn beslag ook een beetje,ik geloof 330gram mix zo uit mijn hoofd
Mag wel ietsje meer zijn hoor, ikzelf zit op 390 mix voor een 25 cm.
Zorg ervoor dat je tijdens het mixen niet de mixer helemaal 'onder' het beslag hebt, maar dat er ook nog lucht bij kan.
Maar komt je taart wel iets omhoog, of blijft hij helemaal gelijk?
en is je mixer wel snel genoeg? zo nee, langer mixen
(en het is geen beschuit maar biscuit)
is de kom waarin je mixt groot genoeg?
Je gardes mogen niet helemaal verdwijnen in het beslag, dan kun je er geen lucht in kloppen.
Zijn je eieren op kamertemperatuur (liefst nog iets warmer)?
Mijn beslag is creme van kleur en stevig, ik moet het uit de kom scheppen.
Bedankt voor de tips dames! Jah ik heb wel een snelle mixer daar kan t niet aan liggen eieren waren op kamer tempratuur.ik zal eens wat meer mix erin doen.en watbetreft of er lucht bij kan geen idee moet ik eens bekijken
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Help beschuit blijft laag
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.