1

Onderwerp: Help beschuit blijft laag

Hallo

helaas blijft mijn beschuit laag,ik gebruik mix van funcake en doe alles zoals voor geschreven en toch blijft t laag
weet iemand hoe dit zou kunnen?

Re: Help beschuit blijft laag

hier hetzelfde prbleem dus ik lees even mee

3

Re: Help beschuit blijft laag

Hoeveel mix heb je gebruikt en voor welke maat vorm?
Hoe warm staat je oven?

Want er staat heel veel beschreven, maar sommige dingen verschillen ook per oven. Dat is een kwestie van uitproberen.  :)

Laat de moed niet zakken!
Met een appel en een ei kun je al bijna een taart bakken!!

Re: Help beschuit blijft laag

weet niet of dit op de verpakking staat:
maar de oven kun je niet tussentijds open doen, want dan gaat het mis.

dat was bij mij het probleem in het begin.. :o

Smakelijk groetjes van Suus
http://suus-bakt-taart.blogspot.com/

5

Re: Help beschuit blijft laag

Ik doe altijd de temp langzaam opvoeren.
10 min 160 gr
10 min 170 gr
10 min 180 gr

Als hij dan nog niet gaar is nog 5 min op 180 gr

Is wel veel werk maar het lukt wel altijd

6

Re: Help beschuit blijft laag

Ten eerste bedankt voor jullie reacties

ik had precies gedaan wat er op de mix stond voor bakvorm van 26cm.mixen ongeveer 11min eieren Klein beetje water 40min in de oven op 170g.maat hij bleef laag en werd niet luchtig.

Hoe is jullie beslag ALS je t in de oven doet?waterig of papperig?

P.s heb de oven niet open gedaan

7

Re: Help beschuit blijft laag

Je beslag is als het goed is niet waterig of papperig. Bij mij is het vrij 'stevig'.  En flink in volume toegenomen!

Hoeveel mix heb je gebruikt voor je 26 cm vorm?

Laat de moed niet zakken!
Met een appel en een ei kun je al bijna een taart bakken!!

8

Re: Help beschuit blijft laag

Sonj@ schreef:

Je beslag is als het goed is niet waterig of papperig. Bij mij is het vrij 'stevig'.  En flink in volume toegenomen!

Hoeveel mix heb je gebruikt voor je 26 cm vorm?

Jah zo vond ik mijn beslag ook een beetje,ik geloof 330gram mix zo uit mijn hoofd

9

Re: Help beschuit blijft laag

Mag wel ietsje meer zijn hoor, ikzelf zit op 390 mix voor een 25 cm.
Zorg ervoor dat je tijdens het mixen niet de mixer helemaal 'onder' het beslag hebt, maar dat er ook nog lucht bij kan.

Maar komt je taart wel iets omhoog, of blijft hij helemaal gelijk?

Laat de moed niet zakken!
Met een appel en een ei kun je al bijna een taart bakken!!

10

Re: Help beschuit blijft laag

en is je mixer wel snel genoeg? zo nee, langer mixen

(en het is geen beschuit maar biscuit)

Piglet: "Pooh, how do you spell love?"
Pooh: "you don't spell it, you feel it."

11

Re: Help beschuit blijft laag

is de kom waarin je mixt groot genoeg?
Je gardes mogen niet helemaal verdwijnen in het beslag, dan kun je er geen lucht in kloppen.
Zijn je eieren op kamertemperatuur (liefst nog iets warmer)?

Mijn beslag is creme van kleur en stevig, ik moet het uit de kom scheppen.

Groetjes Gerda
as't nie kan zoas't mut, mut ma zoas't kan.

12

Re: Help beschuit blijft laag

Bedankt voor de tips dames! Jah ik heb wel een snelle mixer daar kan t niet aan liggen eieren waren op kamer tempratuur.ik zal eens wat meer mix erin doen.en watbetreft of er lucht bij kan geen idee moet ik eens bekijken