Onderwerp: citroenvulling
Voor mij met stip op nummer 2 (hij wint het toch net niet van de bonbonblock creme) de citroenvulling!
Deze was over van de citroen-merenguetaart die ik van de week had gemaakt dus cupcakes ermee gevuld en nu tijdens het eten ben ik blij, dit is duidelijk een blijvertje qua vulling :-) :-)
Citroenvulling
70 g maizena
300 g suiker
2 grote eieren
6 grote eierdooiers
50 g boter, in blokjes
3-4 (liefst biologische) citroenen, schil geraspt, sap geperst
merg van 1 vanillestokje
Roer voor de vulling in een pan de maizena met 100 ml water glad. Voeg dan nog 450 ml water en de suiker toe en breng al roerende met een garde tegen de kook aan totdat de suiker is opgelost en de saus bindt. Klop in een andere kom de eieren en dooiers los en voeg ze al kloppend toe aan de maizenasaus. Breng het al roerende aan de kook en laat 1 minuut zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en voeg boter, een snuf zout, 200 ml citroensap (deze heb ik aangevuld uit een flesje), het rasp en de vanillemerg toe en laat de boter smelten. Nog even doorroeren en laten afkoelen (of meteen gebruiken)
met deze hoeveelheden krijg je erg veel, 2 lagen voor een 24cm taart zeker, wellicht mooi alternatief voor de nergens te krijgen lemon curt
ik ga lekker van mn cakejes met deze vulling genieten...lalalala, BLIJ