Re: Recepten voor koekjes die je wilt versieren
Ik ga ze ook eens proberen....
Thanks voor de recepten
www.taartendaan.hyves.nl
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Ingezonden recepten » Recepten voor koekjes die je wilt versieren
Ik ga ze ook eens proberen....
Thanks voor de recepten
nu wil ik een koekjeskerstboom en koekhuis maken....maar nu kan ik niet kiezen welk recept ik ga gebruiken
welke zou het "langst" lekkerst blijven
Ik denk dat het tijd wordt om te zien of ik ook iets kan bakken....
Ik denk dat het tijd wordt om te zien of ik ook iets kan bakken....
zoohooo jij durft!!!!!
Annelies schreef:Ik denk dat het tijd wordt om te zien of ik ook iets kan bakken....
zoohooo jij durft!!!!!
Zo af en toe moet je ook lef tonen...toch?
nu wil ik een koekjeskerstboom en koekhuis maken....maar nu kan ik niet kiezen welk recept ik ga gebruiken
welke zou het "langst" lekkerst blijven
Ik moet eerlijk zeggen dat het recept van de speculaaskoekjes (van Djehr ) wel super is. Heb de koekjes afgelopen zondag gebakken en sinds dien staan ze (wat er nog van over is) in een open schaaltje op het aanrecht. Vanmiddag kreeg ik er weer 1 aangeboden van mijn 5-jarige dochter (want ze is er erg zuunig op) en die smaakte nog perfect. Lekker bros ook.
Koekjes zijn niet versierd met royal icing, dus durf niet te zeggen of dat verschil uitmaakt...
Ik denk dat het tijd wordt om te zien of ik ook iets kan bakken....
Annelies schreef:Ik denk dat het tijd wordt om te zien of ik ook iets kan bakken....
Ik denk dat ik er niks van bak...
Jawel hoor, ik maak maar een grapje. Gewoon een keer proberen, zo moeilijk is het echt niet. Succes!
Handig zeg, ben blij dat ik dit topic ontdekt heb... Bak zelf erg graag, maar heb nog geen goed koekjesrecept. Binnenkort dus aan het bakken
pas maar op! Koekjes bakken is erg verslavend, hoor.
Het topic loopt al een tijdje. Voorlopig ben ik zelf het meest enthousiast over de Peggy Porschen koekjes en sinds kort ook de speculaaskoekjes van djehr.
ik ga het recept van peggy porschen vanavond uitproberen.
Handig topic, ik ga me ook maar eens wagen aan het bakken van deze koekjes.
Bij het PP recept staat: Verwarm de oven voor op180°.
Ik bak altijd alles met de heteluchtfunctie, maar in dit topic wordt onderwarmte bedoeld?
Dus geen hetelucht, of (een combi van) onder- of bovenwarmte?
Handig topic, ik ga me ook maar eens wagen aan het bakken van deze koekjes.
Bij het PP recept staat: Verwarm de oven voor op180°.
Ik bak altijd alles met de heteluchtfunctie, maar in dit topic wordt onderwarmte bedoeld?
Dus geen hetelucht, of (een combi van) onder- of bovenwarmte?
180 graden is electrische oven (onder én bovenwarmte) Als je een hetelucht oven gebruikt dan zet je de temperatuur op 160 graden.
180 graden is electrische oven (onder én bovenwarmte) Als je een hetelucht oven gebruikt dan zet je de temperatuur op 160 graden.
Dank voor je antwoord.
Lekker ga echt een keer proberen de koekjes heb tot nu toe taart en cupcakes ben benieuwd hoe de koekjes gaan worden super! O ja met welk recept kan je ze versieren?
versieren kan op verschillende manieren: met fondant of marsepein of met royal icing (kun je zelf maken: http://www.deleukstetaarten.nl/recept/24/Royal+Icing/ of in de webshop kopen: http://www.deleukstetaartenshop.nl/prod … ts_id=1938 ). Er zijn ook verschillende workshops voor het versieren van koekjes. Kijk maar eens in de rubriek "vraag en aanbod workshops".
Ik vind zelf marsepein en fondant het makkelijkst maar royal icing het mooist en lekkerst.
Heey.. dit is een handig topic!! deze heb ik eerder gemist, maar ga ook eens wat van de recepten uit proberen. Dankjewel!
Geweldig topic!! Ga mij binnenkort ook eens aan de disciplini van de koekjes bakken & decoreren wagen, is weer es wat anders dan meteen een hele taart
Wat leuk dat je verschillende recepten hebt verzameld
Die van peggy heb ik al een paar keer geprobeerd en is erg lekker! Het enige is dat ze bij mij toch iets zacht worden nadat ze versierd zijn met icing..
Heeft iemand ervaring met de andere recepten? En blijven die knapperiger met royal icing?
(Ik heb al veel gezocht over het zacht worden, bewaar ze niet in een dichte doos, laat de koekjes goed afkoelen, werk niet met te dunne icing en toch worden ze zacht ..)
Misschien heeft het toch met het bewaren van de koekjes te maken. Ik bewaar ze in een wekpot waar een klein bodempje rijst in ligt (om eventueel vocht op te nemen). En daar gaat het perfect in.
Wat ook zou kunnen is dat je je koekje iets langer moet bakken. Ik heb ook wel eens gehad dat ze wat aan de zachte kant waren. Toen heb ik ze gewoon iets langer in de oven gelaten en nu gaat het perfect.
Hou ook rekening met de dikte van je koekje. Hoe dikker je koekje is hoe langer hij moet bakken..
Thnx voor je reactie Ik bewaar ze meestal in een koekjestrommel met rijst onderin en heb ze ook wel eens gewoon losjes in zilverfolie verpakt.
Zonder royal icing blijven de koekjes echt weken lang knapperig en lekker, dus het bakken moet wel goed zijn gegaan denk ik. Enkel met de icing worden ze zacht..
Wat ik wel eens heb geprobeerd is ze voor dat ze opgegeten worden even (met icing) af te bakken op een lage temperatuur. Dan zijn ze wel weer een dagje knapperig, maar daarna worden ze weer slof..
(ohwja, slof = niet knapperig, schijnt geen algemeen bekend woord te zijn )
Misschien toch eens proberen in een glazen wekpot. Een koekjestrommel sluit meestal niet volledig af en er kan dus dan toch lucht = vocht bij komen. In plastic worden ze ook zacht en metalen koektrommels lsuiten vaak niet goed af. Vandaar de glazen wekpot...
Misschien heel dom hoor, maar hoe zorg je dan dat de marsepein of fondant of t koekje blijft plakken?Met eetbare lijm of is er ook een andere manier?
Geen domme vraag hoor Als ik ze met marsepein versier doe ik altijd een beetje icing er onder zodat het blijft plakken!
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Ingezonden recepten » Recepten voor koekjes die je wilt versieren
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.