1

Onderwerp: Swirl?

Voor zaterdag heb ik een stapeltaart met als thema disco. Nu wilde ik de middelste taart in verschillende kleuren, zo'n swirl (heet toch zo? :o ) Ik heb al begrepen dat je verschillende gerolde kleuren tegen elkaar aan legt, die dan oprolt als een slang en dan gaat uitrollen. Maar.....de rollen moeten geplakt worden, maar is dit met water of lijm? En hoe dik zijn de rollen die je tegen elkaar legt? Het is een 20 cm taart.

2

Re: Swirl?

de laatste keer dat ik het heb gedaan, heb ik het niet geplakt. Ik heb ze op een tafelzeiltje naast elkaar gelegd. en toen ben ik gaan uitrollen, tot ik bijna de gewenste grootte had. Daarna heb ik nog eens een heel dunne laag van een egale kleur gepakt en deze erop gelegd. Het zeiltje omgedraaid, zeil eraf gehaald en toen nog eens gaan rollen. zodat het de gewenste grootte is. Door de egale ondergrond voorkom je dat eea gaat scheuren.
Veel succes

Groetjes van Carina
http://www.taartwerk.nl

3

Re: Swirl?

Ga het vrijdag uitproberen. Resultaat komt in de Parade (als deze tenminste goed gelukt is  ;) )

4 Laatst bewerkt door Taartenmarie (01-02-2011 15:50)

Re: Swirl?

Wilde net een onderwerp met exact dezelfde vraag gaan openen  :lol:
Zo'n taart bedoel je toch:
http://www.mijnalbum.nl/Foto-HHSTJJ3O.jpg
Weet niet wie 'm heeft gemaakt, wel dat ik er ook zo een mag maken over 1,5 week.
Mijn vraag was of de rollen in het midden van de 'opgerolde slang' dunner moeten zijn of dat ze overal dezelfde dikte hebben?
Ik ga ook een 20 cm taart maken en vroeg me ook af hoe dik de rollen ongeveer moeten zijn.

Life is what you bake it.

5

Re: Swirl?

Mijn vraag was of de rollen in het midden van de 'opgerolde slang' dunner moeten zijn of dat ze overal dezelfde dikte hebben?
Ik ga ook een 20 cm taart maken en vroeg me ook af hoe dik de rollen ongeveer moeten zijn.

Na het uitrollen moet je fondant/marsepein de dikte hebben die je op je taart gaat doen.......2-3 mm..........ik zou overal dezelfde dikte gebruiken..........

Hoe dikker je rollen, hoe 'breder' je banen...............

Re: Swirl?

Ik bedoelde: moeten je worsten taps toelopen en uitlopen in een puntje?
Dat het geheel uiteindelijk de dikte moet hebben waarmee je wilt bekleden lijkt me duidelijk... ;)

Life is what you bake it.

7

Re: Swirl?

Taartenmarie schreef:

Ik bedoelde: moeten je worsten taps toelopen en uitlopen in een puntje?
Dat het geheel uiteindelijk de dikte moet hebben waarmee je wilt bekleden lijkt me duidelijk... ;)

Ja, zo zit ik dus ook.... Ik denk dat ik het zo ga doen. , tapstoelopen. Die taart heb ik ook eerder gezien. Volgens mij ook CakeCentral, zou dat kunnen? Ik ga even zoeken

8

Re: Swirl?

Die taart is deze http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=90698
van kaatjekeutel. Ze beschrijft ook hoe ze het heeft gedaan..........

Re: Swirl?

Dank je wel Karin! Kan ik haar meteen mailen met de vraag of ze er bezwaar tegen heeft dat ik deze leuke taart ook ga maken.

Life is what you bake it.