1

Onderwerp: modelleerchocolade te plakkerig

hallo,

Ik heb vandaag voor het eerst geprobeerd om modelleerchocolade  (met zelfgemaakte glucose) te maken.

De glucose was wel nog vloeibaar, ik durfde deze niet te lang te laten inkoken, omdat ik bang was dat het zou gaan caramelliseren. :s

Het is glad (zonder korrels), maar plakt verschrikkelijk (choco structuur). :nooo
Je kan er zeker niets mee bekleden of uit boetseren.

Wat kan ik doen om deze vaster te maken zodat ik een bol krijg?
Ik had gedacht om er poedersuiker bij te doen, maar ik weet niet of dit de oplossing is. :think:

Alvast bedankt.

2

Re: modelleerchocolade te plakkerig

Heb in recepten en tips hier gelezen dat het een nacht in de koelkast moet rusten.................

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … 2126253703

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … 2126064066

etc........

3

Re: modelleerchocolade te plakkerig

Karin09 schreef:

Heb in recepten en tips hier gelezen dat het een nacht in de koelkast moet rusten.................

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … 2126253703

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … 2126064066

etc........


Heb het nu intussen al 2 uur buiten staan (kouder dan in de koelkast)
en het is nog steeds plakkerig.
Het is wel iets stijver geworden, maar als je met de vinger erin drukt plakt de chocolade er gewoon aan vast.
Ik denk om het te kunnen bewerken dat het toch een beetje de structuur moet hebben van fondant?

4

Re: modelleerchocolade te plakkerig

Ik denk dat ik iets verkeerd heb gedaan.
Ik heb een filmpje gevonden en daar wordt de modelleerchocolade vrij snel hard.

http://www.youtube.com/watch?v=dWuVv7v3 … re=related

Dus nog maar eens opnieuw proberen. :)

5

Re: modelleerchocolade te plakkerig

bij mij lukte het ook niet met zelfgemaakte glucose.
dus die gekocht bij de apotheek.
en toen lukte het wel ,
succes.

6

Re: modelleerchocolade te plakkerig

dixie schreef:

bij mij lukte het ook niet met zelfgemaakte glucose.
dus die gekocht bij de apotheek.
en toen lukte het wel ,
succes.


Bedankt voor de tip :Y

Ben juist naar de winkel geweest om maïssiroop te halen.
Ze hadden ook golden syrup, dus als het niet lukt kan ik nog  eens iets anders proberen. (biowinkel) :D

De eerste keer was ik bij de aphotheek geweest en die hadden enkel de poeder. De siroop was glycerine en ze zeiden dat dit iets anders was dan glucosesiroop. :/

Heb gistern nog 2 pogingen gedaan.
De 1ste keer te lopend en plakkerig, 2de keer brokkelig en hard,
3de keer terug lopend. Ik heb het toen maar opgegeven.

Vandaag beter hoop ik

7

Re: modelleerchocolade te plakkerig

joepie

Het is gelukt (met maïssiroop).  :Y

Het is een mooie bal en net boetseerklei. Een beetje vettig maar helemaal niet plakkerig. Dag en nacht verschil met de eerste 3 keren.

Die glucose zelf maken is echt niet te doen.