1

Onderwerp: Tips voor het maken van een iglo taart?

Hoi!

Ik ben een leek in taarten maken. Heb een paar jaar geleden een workshop gevolgd om een marsepeinen taart te maken en thuis een paar keer ermee gestoeid.

Nu heb ik mezelf de uitdaging gegeven om een iglo-taart met de bijbehorende pinguins te maken. Ik heb bakmix, witte fondant en marspepein besteld.

Ik ben dus wel bekend met marsepein bekleden maar niet met fondant. En ik zit een beetje met de ronde vorm van de iglo in mijn maag. Hoe krijg ik die voor elkaar? Hebben jullie tips en ideeen voor mij waar ik op moet letten en hoe ik die ronde vorm het 't beste aan kan pakken?

Alvast super bedankt!
Groetjes, Cheryl

Re: Tips voor het maken van een iglo taart?

hier een how to  ;)
http://deleukstetaartenshop.nl/projecttaart/Iglo.pdf
ik heb zelf een blanda vorm gebruikt (een halve bol van de ikea)

3

Re: Tips voor het maken van een iglo taart?

en hier een how to voor een boltaart

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=103038

show je je iglo een keer?

al mijn taarten en cupcakes zijn glutenvrij. kijk ook eens op mijn website naar mijn creaties

4

Re: Tips voor het maken van een iglo taart?

Allebei super bedankt voor de links! Wat grappig dat je met zo'n kom een boltaart kunt maken, zou ik zelf nooit aan gedacht hebben. Waar ik wel benieuwd naar ben, is hoe de taart er dan uitziet als je een part serveert. Blijft dat wel goed stevig en valt hij niet uit elkaar? En blijft de cake ook nog wel luchtig??

Ik ga het in ieder geval proberen. Zondag is mijn dochtertje jarig dus ik ga me er zaterdag helemaal op storten.

Ik zal hier nog wel even een foto showen van mijn kunstwerk  :D