1

Onderwerp: chocolade biscuit met chocomousse

Hey

Mijn jongste word binnenkort 2 en wil hem graag een mooie taart van bumba maken (is hij zot van).
Nu dacht ik deze keer eens een chocolade biscuit te maken met als vulling chocomousse en eventueel frambozen.  Heeft er iemand leuke recepten die niet ze zwaar zijn?
En wat doe je dan als bekleding, marsepein of suikerpasta?  Wat denken jullie dat het lekkerste is?
Je ziet ik ben nog een beginner in het bakken, maar aldoende leert men zeker :lol: .

groetjes Mirjam

2

Re: chocolade biscuit met chocomousse

Ik heb pas de makkelijke chocolade mousse van de recepten gemaakt en deze was heerlijk.  Melk, puur en wit.
Bekleed met marsepein en ik heb alleen maar goede berichten gehad.

www.lindelicious.nl       Elke taart uniek!

Re: chocolade biscuit met chocomousse

Hoi, welkom op het forum. Je kan een heleboel vinden door de zoekfunctie te gebruiken en links in het menu staat een link naar recepten.
Succes!

Life is what you bake it.

4

Re: chocolade biscuit met chocomousse

Ik vind mijn chocolademouse erg lekker en super makkelijk..

1. Slagroom opklopen (geen suiker toevoegen).
2. 1 en een half pakje pure chocolade smelten.
3. Heel even laten afkoelen dat het niet te heet is.
4. alles door de slagroom spatelen.

(Als eerste ziet het er een beetje raar uit maar na een beetje doorspatelen krijg je een hele lekkere en niet te zware mouse)

Ik heb een chocolade biscuit gebakken met de mix van ''FunCakes'', en 2 lagen gevuld met chocolademouse. En bekleed met marsepein.

Misschien wat aan de saaie kant maar wel super lekker! :D

Re: chocolade biscuit met chocomousse

Ook heerlijk met wat mandarijntjes, maakt het wat frisser!

Wanneer je iemand ontmoet zonder glimlach,
schenk hem dan die van jou

6

Re: chocolade biscuit met chocomousse

Bedankt meiden!
Nu vroeg ik mij nog af of je je biscuit ook met de chocomousse kan afsmeren of moet dat nog met botercreme?

groetjes Mirjam

7

Re: chocolade biscuit met chocomousse

Mirjam 1982 schreef:

Bedankt meiden!
Nu vroeg ik mij nog af of je je biscuit ook met de chocomousse kan afsmeren

Nee niet doen hoor, tenzij je de taart onmiddelijk opeet!
Dit is te nat en kan je fondant/marsepein doen smelten.

Botercreme (1:1) met wat cacao er door kan goed of gebruik een pot chocopasta.

I'm not fat, I'm just short for my weight

8

Re: chocolade biscuit met chocomousse

Oké dank u wel.
Aan die cacao erdoor had ik nog niet gedacht.
fotootje volgt volgende week.

groetjes Mirjam