1

Onderwerp: Vraagje over Buttercream!

Ik wil het maken met gepasteuriseerd eiwit? Hoeveel heb ik dan nodig en moet ik het water/melk dan weg halen????
Bedankt alvast :)

Ik heb een nieuwe hobby gevonden! Taarten bakken!!!!

2 Laatst bewerkt door Movado (30-01-2011 18:21)

Re: Vraagje over Buttercream!

Wil je het met een mix maken, of gewoon met boter? Ik heb de 123 bc gemaakt vandaag met eiwit ( zie recepten), maar daar zit geen water in. Ging wel goed...

Website: www.tuinentaart.nl Twitter: @tuinentaart
Facebook: http://www.facebook.com/TuinenTaart

3 Laatst bewerkt door toutout (30-01-2011 18:37)

Re: Vraagje over Buttercream!

Movado schreef:

Wil je het met een mix maken, of gewoon met boter? Ik heb de 123 bc gemaakt vandaag met eiwit ( zie recepten), maar daar zit geen water in. Ging wel goed...

Nee geen mix! Van de recepten butercream,
Ingrediënten:

◦200 gram Crisco (of een ander merk shortening)
◦500 gram Suikerbakkerspoeder
◦1 theelepel vanille aroma òf
◦1 theelepel butter aroma
◦1 theelepel glycerine
◦3 eetlepels melk of water*
◦1 eetlepel merique- of eiwitpoeder

Vraag me af die ene eetlepel eiwitpoeder kan ik die dan met gewone gepasteuriseerd eiwit, en moet ik dan die 3 eetlepels weghalen of laten staan  :o

Ik heb een nieuwe hobby gevonden! Taarten bakken!!!!

4

Re: Vraagje over Buttercream!

Ik zou zeggen 3 eetlepels gepasteuriseerd eiwit en het water weg laten.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

5

Re: Vraagje over Buttercream!

Mirjam5 schreef:

Ik zou zeggen 3 eetlepels gepasteuriseerd eiwit en het water weg laten.

Ik dacht van mischien 35 gram gepasteuriseerd eiwit en water weg laten niet :o

Ik heb een nieuwe hobby gevonden! Taarten bakken!!!!

6

Re: Vraagje over Buttercream!

Het eiwitpoeder is bedoeld voor het opkorsten; denk niet dat je dat effect bereikt met gepasteuriseerd eiwit.
Je kunt eiwitpoeder ook gewoon weglaten, alleen krijg je dan dus geen droog oppervlak.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

7

Re: Vraagje over Buttercream!

Marianne schreef:

Het eiwitpoeder is bedoeld voor het opkorsten; denk niet dat je dat effect bereikt met gepasteuriseerd eiwit.
Je kunt eiwitpoeder ook gewoon weglaten, alleen krijg je dan dus geen droog oppervlak.

Dus is het beter om eiwitpoeder te gebruiken!

Ik heb een nieuwe hobby gevonden! Taarten bakken!!!!

8

Re: Vraagje over Buttercream!

Ja :)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag