1

Onderwerp: fondant smelten/ gieten?

Hallo allen,

Ik ben niet zo'n taartmaakheld, maar wil me er voor de verjaardag van mijn zoon toch weer aan wagen.
Nu heb ik eerder met fondant geprobeerd te bekleden, maar dat werd niks. Scheuren, plakken... ik vond het niks.

Nu wil ik weer een poging wagen en las ik over het smelten van fondant om dit dan te gieten (en afsmeren met een palletmes) over een taartje.

Iemand ervaring hiermee?
Lukt dit op een hele taart? Ik vind de zijkanten niet zo belangrijk; vooral de bovenkant moet iig egaal bekleed worden.
Ik wil de taart dan eerst afsmeren met iets (witte chocopasta, ganache of iets dergelijks) en dan die laag fondant bovenop.
Evt wordt het in eerste instantie een klein taartje (zeg maar volume van een cake).

Ben heel benieuwd of er tips zijn.

2

Re: fondant smelten/ gieten?

Sorry, geen ervaring, maar lijkt me interessant om te weten, dus ik lees even mee.

Website: www.tuinentaart.nl Twitter: @tuinentaart
Facebook: http://www.facebook.com/TuinenTaart

3 Laatst bewerkt door Karin09 (30-01-2011 09:35)

Re: fondant smelten/ gieten?

Dan heb je het over fondantglazuur........ http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=12157 (o.a. via de zoekfunctie te vinden).

4

Re: fondant smelten/ gieten?

Ik heb fondantglazuur wel eens op cupcakes gedaan, maar nog nooit op een taart. Geen idee of dat makkelijk strak wordt. Ik denk het met meerdere laagjes wel...

Groeten en nog meer bakplezier, Annemiek

5

Re: fondant smelten/ gieten?

Je kan ook ganache maken en je taart ermee overgieten :P

6

Re: fondant smelten/ gieten?

Hm, die fondant smelten ga ik me toch maar niet aan wagen voor een hele taart. Klinkt niet als een gemakkelijk klusje.
Ik wil het mezelf zo gemakkelijk mogelijk maken omdat ik een zeer drukke week heb en daarom heb ik niet voor ganache gekozen (vorige keer van witte choco gemaakt, maar vond ik nog best bewerkelijk).

Ik kreeg van een vriendinnetje een pak Wilton Buttercream Icing Mix. Ik heb gezien dat je die kunt kleuren met kleurpasta (die kan ik nog wel kopen deze week)... dus dat ga ik er maar op smeren. Klinkt vreselijk gemakkelijk en is wellicht ook ietsje minder zoet dan een hele fondantlaag erop?

Geen ervaring met buttercream, lees er verschillende meningen over. Het lijkt me wel fijn werken.

Dank voor de reacties.

7

Re: fondant smelten/ gieten?

Hm, die fondant smelten ga ik me toch maar niet aan wagen voor een hele taart. Klinkt niet als een gemakkelijk klusje.
Ik wil het mezelf zo gemakkelijk mogelijk maken omdat ik een zeer drukke week heb en daarom heb ik niet voor ganache gekozen (vorige keer van witte choco gemaakt, maar vond ik nog best bewerkelijk).

Ik kreeg van een vriendinnetje een pak Wilton Buttercream Icing Mix. Ik heb gezien dat je die kunt kleuren met kleurpasta (die kan ik nog wel kopen deze week)... dus dat ga ik er maar op smeren. Klinkt vreselijk gemakkelijk en is wellicht ook ietsje minder zoet dan een hele fondantlaag erop?

Geen ervaring met buttercream, lees er verschillende meningen over. Het lijkt me wel fijn werken.

Dank voor de reacties.