Onderwerp: Fondant Regalice, wat doe ik fout?
Hallo allemaal,
Ik begin pas met taarten maken en heb gisteren wat spulletjes aangeschaft, waaronder de orchad lace flowers. Ik werkte tot nu toe altijd met marsepein, maar om de lace flowers te maken heb ik gisteren ook maar fondant van regalice (ofzoiets) gekocht en tylose.
Vandaag de lace flowers uitgeprobeerd, maar als ik het fondant gebruik breekt het steeds af met het eruit halen. Met de marsepein heb ik hier totaal geen last van. Ook heb ik wat andere dingetje (boetseren en sliertjes) geprobeerd met het fondant, maar het breekt steeds, terwijl het wel heel zacht voelt. Bijv. sliertjes gemaakt met knoflookpers en deze geprobeerd op te krullen voor een schaapje(http://www.creaclic.ch/fichescreatives/fiches2002_2003/FCFIMOmouton.php)
Als ik de sliertjes oprol dan barsten ze al.
Wat doe ik fout? Ik wil ook graag met fondant kunnen werken, is wel zo handig voor het decoreren.