1

Onderwerp: [SPOED] Taart ontdooid na 16 uur kamertemp.?

Gisteravond om 18.00 uur een taart uit de vriezer gehaald.
Boven op de koelkast gezet (+/- 18 of 19 graden in huis).
Hij moet om 10.00 uur vandaag gegeten worden.

IS HIJ ONTDOOID? Ik dacht van wel... maar ik sta liever niet voor lul haha.

2

Re: [SPOED] Taart ontdooid na 16 uur kamertemp.?

Mij is verteld (en zo doe ik het nu dus altijd) dat je 'm uit de vriezer in dezelfde zak in de koeling moet zetten. Dit doe je dan 24 uur vantevoren. Een uurtje van te voren kun je 'm uit de zak halen en de koeling halen, zodat de taart op consumptietemperatuur komt.

Ik denk dat de taart wel ontdooid zal zijn dus, maar mogelijk dat er wat condensvorming optreedt. Misschien even wat keukenrol erbij leggen, zodat het ergste vocht opgenomen wordt?

Website: www.tuinentaart.nl Twitter: @tuinentaart
Facebook: http://www.facebook.com/TuinenTaart

Re: [SPOED] Taart ontdooid na 16 uur kamertemp.?

Ja klopt, ik weet al de regels.. :+
Maarhij stond nog bij m'n ouders in de vriezer en zijn ''m vergeten eruit tehalen.

Maar hij ziet er goed uit! Gelukkig!  :D