Onderwerp: Ganache en botercreme, Planning?
Hallo !
Ik heb een vraagje..
Ik moet voor zondag een taart bakken en heb vandaag het biscuit gebakken. Dat staat nu in de vriezer..
Ik heb meteen de ganache (pure chocola en koksroom) en botercreme (met cacao en oploskoffie hmmm!) erbij gemaakt. Die staan nog in de koelkast.
Hoe kan ik dit nu het beste bewaren? Kunnen de ganache en botercreme in de koelkast blijven staan tot zondag? Of moeten ze in de vriezer. (Heb nogal een klein vriezertje, maar ik kan mn best doen)..
Is het anders een idee om de taart morgen te vullen en te besmeren met de ganache en dan weer hop de vriezer in? Ik bekleed de taart pas zondag middag met fondant.
Daarnaast had ik nog een vraagje; In mijn receptenboek staat dat ik de ganache een nachtje moet laten stollen? Wat wordt daar precies mee bedoelt? Laten stollen in een bak? Op de taart??
Bij voorbaat dank!
Groetjes
Sharissa