1

Onderwerp: Hoe kan het dat....

Mijn taart een beetje droog was?
Ik heb hem gebakken en toen heeft hij eerst nog een dag in de vriezer gelegen. Toen buiten de koelkast laten ontdooiren en daarna  opgemaakt.
1e laag was een laagje jam (misschien te weinig?) en de 2e monchou met slagroom. Dit was wel een behoorlijke laag. Opgemaakt met   fondant en versiert met nijntje. Ik was wat anders van plan als wat het uiteindelijk werd maar ik vond m voor de 1e keer zeer geslaagd.
Alleen jammer dat hij zo droog was.

2

Re: Hoe kan het dat....

Biscuitgebak is vrij droog.

Wat je kunt doen om dit op te lossen is de lagen tremperen (bestrijken/bedruppelen) met siroop o.i.d.

Als je even een zoekopdracht erop los laat zul je meerdere topics hierover kunnen vinden.

Dat is toch een TAART waard!

3

Re: Hoe kan het dat....

dat kan verschillende oorzaken hebben.
Had je de goede verhoudingen voor het beslag?
Te lang of te heet gebakken?
Heb je misschien je kapsel niet verpakt voor je het in de vriezer deed?
De vriezer onttrekt heel veel vocht aan je kapsel als het niet goed verpakt is.
Ook bij het ontdooien moet de verpakking erom blijven.
Verder kan ik geen reden bedenken waarom je kapsel zo droog was.

Groetjes Gerda
as't nie kan zoas't mut, mut ma zoas't kan.

4

Re: Hoe kan het dat....

Ik heb de verhoudingen hier van de recepten aangehouden. Ook het bakken heb ik hier van de site met een oventhermometer.    kapsel was ook goed luchtdicht  met 3 pedaalemmerzakken. En bij het ontdooien heb ik de zakken erom laten zitten.
Ik zal eens even op zoek gaan naar tremperen.

Bedankt voor jullie reacties!