26

Re: strikken van marsepein?

@Melanie, ik denk dat je niet alles goed gelezen hebt.
Ik heb mijn strik van MMF gemaakt ZONDER tylose. Dus die is gewoon eetbaar! :)

27

Re: strikken van marsepein?

Biancaatje schreef:

@Melanie, ik denk dat je niet alles goed gelezen hebt.
Ik heb mijn strik van MMF gemaakt ZONDER tylose. Dus die is gewoon eetbaar! :)

Dan ben jij de uitzondering :)
Jij hebt hem van mmf gemaakt en bewaart hem in een gesloten bakje?
Niet alle soorten mmf harden uit en luchtdicht al helemaal niet maar dit zijn dingen die je spelenderwijs leert hoor.
Als je echt geen risico wil lopen dat hij instort moet je hem aan de lucht laten drogen of in een kartonnen doosje zodat deze het vocht op kan nemen.
En even afgezien van het tylose verhaal moet je je ook afvragen of harde fondant lekker is, wellicht uittesten voordat je het aan anderen geeft.

Groetjes Melanie

28 Laatst bewerkt door Jol321 (27-01-2011 19:37)

Re: strikken van marsepein?

Ik maak de lussen ook wel van (Bakels) fondant zonder tylose (en aan de lucht laten drogen, niet afsluiten). Dat gaat prima. Maar ik vind uitgeharde fondant echt niet om te eten  :s , maar dat iedereen zelf weten.
Omdat ik mijn lussen tegenwoordig steeds dunner wil hebben  :) , gebruik ik het liefst gumpaste.

Groet, Jolanda

29

Re: strikken van marsepein?

Biancaatje schreef:

Ik vind het persoonlijk juist leuk als alles op de taart opgegeten kan worden. Daarom probeer ik alles van eetbare producten te maken. :9

Jep bij mij in de familie gaat ook alles op hahahaha :9
Ik ga er gewoon eentje van fondant en eentje van marsepein maken :Y
Als de marsepein mooi is gelukt dan gaat die erop en kan die opgegeten worden en anders de reserve fondant!

Thanks dames!!

Re: strikken van marsepein?

Hallo,

Ik heb 1 week terug een strik van alleen marsepein (zeelandia.)
En je wilt het denk niet geloven maar na 6 dagen drogen aan de droge lucht op een bord.
Heb ik prima mijn strik in elkaar gezet, heeft 1.5 dag gewoon goed gestaan zonder in te zakken!
Hij is alleen naar mijn idee wat breekbaarder;)

Verder nog niet met fondant ofzo geprobeert..:P
Succes!