1

Onderwerp: strikken van marsepein?

Kan ik deze strikken van marsepein maken? ik lus namelijk geen fondant maar wil wel graag zo een strik op mijn verjaardagskaart :Y
http://i183.photobucket.com/albums/x223/scrapfan/Taarten%20Cupcakes/strikken.png

2

Re: strikken van marsepein?

Tja, mijn ervaring is dat marsepein niet hard wordt. Misschien met veel tylose erdoor heen? Maar ik ben nog niet een 'ervaren' bakster. Misschien hebben andere een goede oplossing.
Maar mijn gevoel zegt ... niet doen!

3

Re: strikken van marsepein?

En als je eens beide doet? Dus fondant en marsepein?
Maar denk wel dat het kan hoor, ik vind marsepein geschikt voor heel veel dingen, alleen heb ik nog nooit een strik van mp gemaakt dus kan je verder niet helpen.

Groetjes Knollie

Uit je dak met GEBAK!!!!

4

Re: strikken van marsepein?

Marsfondant wordt ook niet hard.

5

Re: strikken van marsepein?

Gaat absoluut niet lukken.
ik heb het ook de eerste keer geprobeerd, voordat ik me goed had verdiept in de strik.
wel de how-to e.d. maar niet fondant, dus de eerste was van marsepein.
werd nooit hard en zag er niet uit.

6

Re: strikken van marsepein?

ik maak ze altijd van marsepein en het gaat prima.
wel tylose erdoorheen en op tijd beginnen, zodat ze goed kunnen drogen. dus ong 1 week van te voren

7

Re: strikken van marsepein?

Maar........de strik eet je over het algemeen niet op toch? Ik zou hem gewoon van fondant + tylose maken en puur als decoratie op je taart zetten.

8

Re: strikken van marsepein?

Zonde om het niet op te eten.  :D

Re: strikken van marsepein?

ik heb m'n eerste strik van marsepein(zeelandia marsepein) met tylose gemaakt.ging echt perfekt!werd gewoon goed hard.
gewoon goed hard laten worden en het gaat prima hoor.ik heb nog nooit met fondant gewerkt.ik vind het niet lekker.

10

Re: strikken van marsepein?

Brigitte schreef:

ik maak ze altijd van marsepein en het gaat prima.
wel tylose erdoorheen en op tijd beginnen, zodat ze goed kunnen drogen. dus ong 1 week van te voren

laat jij ze dan aan de lucht drogen en proef je de tylose?

11 Laatst bewerkt door Biancaatje (24-01-2011 22:17)

Re: strikken van marsepein?

Ik heb gisteren mijn eerste strik gemaakt.
Ik heb het van zelfgemaakte marshmellowfondant gemaakt.
Ik denk niet dat hij echt hard zal worden, maar volgens mij ziet hij er wel aardig uit. Ik heb hem nu in een afgesloten bakje staan. Hij hoeft pas vrijdag op een taart. Ik heb er overigens geen tylose door gedaan.

http://img.photobucket.com/albums/v280/Bianca1201/strik.jpg

12

Re: strikken van marsepein?

dus marsepein wordt ook hard met tylose?
hoeveel tylose per hoeveel gram marsepein?
hoeveel tylose per hoeveel gram fondant?
hoeveel tylose per hoeveel gram marsefond?

of is het allemaal gelijk?
wat is een normale droogtijd als er tylose doorheen zit?

13

Re: strikken van marsepein?

toevallig een week of 2 geleden ook een strik gemaakt met marsepein. 5 gram tylose per 250gr marsepein (ipv 3 gr. per 250gr fondant).

Eerste dag kleuren en kneden met tylose,
2e dag lussen maken
3e dag strik in elkaar knutselen.

kijk maar eens op "mijn site" voor de foto's. Ik was aardig tevreden.

Overigens een tip. Maak wat extra lussen, mocht er een breken. verder had ik bovenop 2 lussen, vond ik persoonlijk mooier uitkomen (kan ook zijn dat de bolling van mijn lussen niet groot genoeg was).

succes ermee.

gr. Saskia

al mijn taarten en cupcakes zijn glutenvrij. kijk ook eens op mijn website naar mijn creaties

14 Laatst bewerkt door Bibalootje (24-01-2011 22:03)

Re: strikken van marsepein?

die is mooi geworden biancaatje

saskia74 is hij niet ingezakt? vind die ook erg mooi dus ik ga maar Tylose kopen en het erop wagen voor de taart van mijn verjaardag

15

Re: strikken van marsepein?

Dank je wel.
Niet gek voor een eerste strik toch?
Ben ook pas begin december begonnen met taarten bakken.

16

Re: strikken van marsepein?

nee hoor is echt niet ingezakt. ik zou zeggen gewoon proberen en tijdig beginnen. zo kan hij lang genoeg uitzakken én heb jij evt. tijd om evt toch nog wat anders te bedenken (maar zal toch niet nodig zijn).

een vriendin van mij heeft hem overigens ook met marsepein gemaakt, zonder problemen.

wij gebruiken allebei zeelandia marsepein.

al mijn taarten en cupcakes zijn glutenvrij. kijk ook eens op mijn website naar mijn creaties

17

Re: strikken van marsepein?

dank je wel saskia74
weet iemand hoe je een foto plaatst bij je naam?

18

Re: strikken van marsepein?

ja bij instellingen. heet avantar o.i.d. moet wel een klein formaat zijn (lage resolutie)

al mijn taarten en cupcakes zijn glutenvrij. kijk ook eens op mijn website naar mijn creaties

19

Re: strikken van marsepein?

ziet er goed uit.
Denk dat ik het toch ook nog maar een keer ga proberen. Er is dus hoop ....

20

Re: strikken van marsepein?

Met marsepein wordt de strik over het algemeen minder mooi. Je moet 'm toch harder laten worden (al dan niet met tylose) en dan is het toch niet meer lekker om te eten  :s
Ik zeg ook: dit is decoratie die je niet opeet, zit niemand op te wachten alleen kinderen stoppen alles in hun mond is mijn ervaring en vinden het nog lekker ook  :lol:

Groet, Jolanda

21

Re: strikken van marsepein?

nou dan ga ik maar aan de slag :Y

22

Re: strikken van marsepein?

Karin09 schreef:

Maar........de strik eet je over het algemeen niet op toch? Ik zou hem gewoon van fondant + tylose maken en puur als decoratie op je taart zetten.

Wilde ik ook al zeggen :think:

23

Re: strikken van marsepein?

nnicole1234 schreef:
Karin09 schreef:

Maar........de strik eet je over het algemeen niet op toch? Ik zou hem gewoon van fondant + tylose maken en puur als decoratie op je taart zetten.

Wilde ik ook al zeggen :think:

Ik ook.... :) . Ik (+familie) lust ook geen fondant maar decoraties maak ik daar wel van omdat deze toch niet opgegeten worden.

24

Re: strikken van marsepein?

Ik vind het persoonlijk juist leuk als alles op de taart opgegeten kan worden. Daarom probeer ik alles van eetbare producten te maken. :9

25

Re: strikken van marsepein?

Ja maar dan ga je toch voorbij aan het feit dat het écht niet lekker wordt met tylose erdoorheen, ik snap je motivatie maar mijn voorgangsters zeggen het niet voor niets he.
Doe voor de grap eens wat tylose op je natte handen en voel dan even, dié textuur krijg je in je mond als je het op eet en je hebt dan het idee van een hap lijm ongeveer.
Dus ja, het is eetbaar maar ik geloof dat ik mijn taartklantjes en familie het toch echt niet voor ga zetten, dan willen ze geen taart meer van mij  :lol:

Groetjes Melanie