1

Onderwerp: biscuit die inzakt? hoe kan ik dit voorkomen?

hoi allen,

ik heb vrijdagavond mijn eerste marsepijn taartje gemaakt
de biscuit was in de oven goed hoog geworden alleen toen ik hem eruit haald zakte hij in.. er kwam daardoor een deukin het midden ..

wie weet hoe dit komt?
en hoe ik dit de volgende keer kan voorkomen?

alvast bedankt

Re: biscuit die inzakt? hoe kan ik dit voorkomen?

Als je de taart/biscuit gebakken hebt kun je mn het beste omdraaien. En even in de biscuit prikken om er zeker van de zijn dat ie gaar is.
Aangezien de onderkant altijd plat is heb je er geen last meer van.

Cabana consulente worden? Wij zoeken jou! Ben je minimaal 23 jaar, representatief en in het bezit van een auto? Mail me dan of ga naar www.cabana.nl "Think summer, think Cabana"

3

Re: biscuit die inzakt? hoe kan ik dit voorkomen?

angelique1984 schreef:

Als je de taart/biscuit gebakken hebt kun je mn het beste omdraaien. En even in de biscuit prikken om er zeker van de zijn dat ie gaar is.
Aangezien de onderkant altijd plat is heb je er geen last meer van.

hoi,
dit had ik gedaan.. toch was er ook aan de onderkant een deukje het leek wel alsof de biscuit van binnenuit leeg was of zo dat als ik hem omdraaide de bovenkant naar de onderkant ging.
Het was wel minder maar nog wel te zien.

de taart was gaar ik had met een sateprikken in geprikt en hij kwam er droog uit..

Re: biscuit die inzakt? hoe kan ik dit voorkomen?

Hoe heb je je biscuit gemaakt en gebakken?

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

5

Re: biscuit die inzakt? hoe kan ik dit voorkomen?

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Hoe heb je je biscuit gemaakt en gebakken?

ik heb het biscuitrecept gebruikt (biscuit 1) dat bij de recepten staat .precies gedaan wat daar  staat.
en van 145 naar 180 late oplopen
hij was goed hoog alleen toen ik m eruit haalde zakte hij in..

6

Re: biscuit die inzakt? hoe kan ik dit voorkomen?

Heb je het kapsel doorgesneden om te vullen? Zag je toen iets vreemds? Een luchtbel of een heel compact stuk?

Re: biscuit die inzakt? hoe kan ik dit voorkomen?

Hoe lang heb je erover gedaan om de bloem erdoor te spatelen? Waarschijnlijk ligt het namelijk daaraan.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

8

Re: biscuit die inzakt? hoe kan ik dit voorkomen?

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Hoe lang heb je erover gedaan om de bloem erdoor te spatelen? Waarschijnlijk ligt het namelijk daaraan.

Hoe bedoel je spatelen? Ik doe alles gewoon bij elkaar in de Kennie. Of gaat het hier om een glutenvrije taart?

Re: biscuit die inzakt? hoe kan ik dit voorkomen?

Als je zelf biscuit maakt kun je echt niet zomaar alles bij elkaar gooien, en je kunt al helemaal niet de bloem erdoor mixen met de Kenwood.
Als je mix gebruikt moet je ook eerst de eieren apart opkloppen, maar de mix is natuurlijk verder wel redelijk hufterproof :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

10

Re: biscuit die inzakt? hoe kan ik dit voorkomen?

Go4Cake schreef:

Heb je het kapsel doorgesneden om te vullen? Zag je toen iets vreemds? Een luchtbel of een heel compact stuk?

ja ik hem hem doorgesneden maar zag geen gekke dingen ;)

hij was naar mening wel iets te dun of te zacht? de vulling was namelijk bijna te "zwaar"voor de onderkant.



Suikertaartjes-Suuz schreef:
Hoe lang heb je erover gedaan om de bloem erdoor te spatelen? Waarschijnlijk ligt het namelijk daaraan.

het duurde wel even voordat ik de bloem en maizena erdoor had want er bleven steeds stukken in het beslag. dus duurde even voordat alles goed doorgespateld was..
hoe kan ik dit anders doen? want als ik eerder stop dan blijven er duidelijk maizena en meelresten te zien..

mijn taartje staat trouwens in de galerij onder mijn eerste Marsepein taartje.

11

Re: biscuit die inzakt? hoe kan ik dit voorkomen?

Go4Cake schreef:
Suikertaartjes-Suuz schreef:

Hoe lang heb je erover gedaan om de bloem erdoor te spatelen? Waarschijnlijk ligt het namelijk daaraan.

Hoe bedoel je spatelen? Ik doe alles gewoon bij elkaar in de Kennie. Of gaat het hier om een glutenvrije taart?

het gaat om een gewone biscuit.
maar ik heb gehoord dat je juisy lucht verlies als je het door elkaar doet... dus spatelen is het beste teminste dat is mij verteld!

Re: biscuit die inzakt? hoe kan ik dit voorkomen?

Spatelen is de enige optie  :Y
Maar je zult dit toch wat sneller en iets minder voorzichtig moeten doen... Zoek anders eens wat youtube filmpjes op over genoise of biscuit, dan is het misschien wat duidelijker.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

13

Re: biscuit die inzakt? hoe kan ik dit voorkomen?

Ik doe altijd alles tegelijk in de Kennie en heb tot nu toe nog nooit problemen gehad. Wist helemaal niet dat je de eieren eerst moest opkloppen  :/  Blijkbaar is de mix inderdaad hufterproef  :lol:  :lol:

14

Re: biscuit die inzakt? hoe kan ik dit voorkomen?

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Spatelen is de enige optie  :Y
Maar je zult dit toch wat sneller en iets minder voorzichtig moeten doen... Zoek anders eens wat youtube filmpjes op over genoise of biscuit, dan is het misschien wat duidelijker.


oh ok, thanx voor tip.  :D
zal eve kijke op youtube ja. visueel is altijd duidelijker : :D