1

Onderwerp: stomen????

Onlangs kreeg ik op een antwoord hoe een bepaald soort bloempjes gemaakt werden dat ze gedust en gestoomd waren.
Hoe doe je dat stomen (met een strijkijzer??) en waarvoor dient het eigenlijk?
Ik heb het ook eens bij cake boss gezien maar snap het nut niet echt?

2 Laatst bewerkt door Reini (23-01-2011 18:59)

Re: stomen????

even met je strijkijzer (als je geen toestel hebt zoals de cakeboss) erover stomen.
dat doet de fondant wat smelten, oppervlakkige fouten kunnen zo ook wegsmelten of je kan naden wegwerken (mits oefening want heeft mij 3 taarten gekost eer dat dat lukte)

ow.. en het blinkt (tot de fondant weer droog is en dan blinkt het niet langer  :D

3

Re: stomen????

Boven de waterkoker kan ook. Zorg dat ie niet afslaat (open zetten) en je bloemen en blaadjes er héél even boven houden.

Dat doe je om de kleur te fixeren na het dusten.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

4

Re: stomen????

Boven de waterkoker houden heb ik ook laatst gedaan met een geboetseerde kater, hij gleed zo de waterkoker in :lol:  :lol:  Ik gaf een gil en m'n hubbie dacht dat ik me had verbrand, de kater heeft het gelukkig wel overleefd. Hij glom wel heeeel mooi daarna :lol:

5

Re: stomen????

:lol:

6

Re: stomen????

Siep schreef:

Boven de waterkoker houden heb ik ook laatst gedaan met een geboetseerde kater, hij gleed zo de waterkoker in :lol:  :lol:  Ik gaf een gil en m'n hubbie dacht dat ik me had verbrand, de kater heeft het gelukkig wel overleefd. Hij glom wel heeeel mooi daarna :lol:

Dat zou mij ook gebeuren, ik heb weinig vertrouwen in mijn 'handigheid' (maar alle vertrouwen in het gebrek eraan) :lol:
Ik zie mezelf ook al het strijkijzer op m'n taart laten vallen, dus ik denk niet dat ik deze techniek ga proberen :P

Zondag 14 oktober loop ik 4 Mijl voor de Dierenbescherming afdeling Groningen. Je kan mijn actie steunen via http://www.geef.nl/sharon of http://www.geef.nl/actie/miles-4-animals - Alvast bedankt!