1 Laatst bewerkt door suzke (23-01-2011 12:39)

Onderwerp: smelten

hoi

Ik heb gisteren mijn eerste biscuittaart gemaakt er leek niks aan de hand, heb het recept botercreme luchtig gebuikt met vanilievla en daar de taart mee afgesmeert. Heb de taart met plastic huishoudfolie afgedekt en in de koelkast gezet. Nu haal ik hem vanmorgen uit de koelkast en begint de marsepein te smelten, terwijl hij gisteren ook best lang (zonder plastic) uit de koelkast heeft gestaan en er helemaal niks aan de hand was. Heeft iemand een idee wat er mis kan zijn gegaan??

Re: smelten

Deze botercrème is als vulling bedoeld, ik denk dat daar het grootste probleem zit.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: smelten

Yep, dat is een vulling en niet om mee af te smeren. Omdat de taart in de koelkast stond is ie vochtiger geworden (een koelkast is vaak erg vochtig) en door het plastic kon dat vocht niet verdampen. Buiten de koelkast is de luchtvochtigheid minder hoog en heeft je taart meer ademruimte.
De volgende keer je taart absoluut niet inpakken in plastic, een taartdoos is voldoende. Afsmeren met 1:1 botercrème (1 deel suikerbakkerspoeder of poedersuiker en 1 deel roomboter) is de beste methode.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com