1 Laatst bewerkt door Bibalootje (22-01-2011 15:20)

Onderwerp: HELP!!biscuit is mislukt

Ik heb voor het eerst geprobeerd een biscuit te maken, in een bolvorm (van ikea  12 cm)

recept
5 eieren
150 gr suiker
125 gr bloem
25 gr maizena
zakje vanille suiker
mespunt zout

Ik heb de eieren en suiker en vanillesuiker in een kom gemixt die in warm water stond
over op 180 graden en 40 minuten in de oven
met sateprikker gecontoleerd en hij leek gaar

eenmaal uit de over 10 minuten in vorm laten zitten en daarna laten afkoelen op rooster. Maar toen zag ik dus dat er iets fout was gegaan! het lijkt wel plastic achtig.randje was wel zoals die hoort te zijn.
Heb alles precies volgens het recept gedaan.....

Is die nou te gaar of wat is er fout gegaan :s  zie foto!
http://i183.photobucket.com/albums/x223/scrapfan/Taarten%20Cupcakes/IMG_0068.jpg
http://i183.photobucket.com/albums/x223/scrapfan/Taarten%20Cupcakes/IMG_0070.jpg

Re: HELP!!biscuit is mislukt

Hij lijkt mij wat aan de massieve kant...
Hoe lang heb je erover gedaan om de bloem erdoor te spatelen?

En je oven staat veel te heet, ik zou het eens op 160 graden proberen.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: HELP!!biscuit is mislukt

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Hij lijkt mij wat aan de massieve kant...
Hoe lang heb je erover gedaan om de bloem erdoor te spatelen?

En je oven staat veel te heet, ik zou het eens op 160 graden proberen.

ik heb het gespateld totdat ik geen bloem meer zag zoals er in het recept stond...ja het is echt massief

oke probeer ik 160 graden maar dan ook 40 minuten of langer?

Re: HELP!!biscuit is mislukt

Tot hij klaar is :) Dus na een half uurtje-40 minuten eens gaan kijken.
En de bloem moet je er echt snel doorheen spatelen. Zodra je stopt met eieren kloppen moet je beslag echt binnen 2 minuten in de oven staan!
En de oven het eerste half uur absoluut niet openen.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

5

Re: HELP!!biscuit is mislukt

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Tot hij klaar is :) Dus na een half uurtje-40 minuten eens gaan kijken.
En de bloem moet je er echt snel doorheen spatelen. Zodra je stopt met eieren kloppen moet je beslag echt binnen 2 minuten in de oven staan!
En de oven het eerste half uur absoluut niet openen.

nee de oven dicht laten ben ik braaf in hahhahaa
Oke dan ga ik dat doen! :Y

ben nu met cupcakes bezig...dat gaat mij beter af en als ik nog zin heb dan probeer ik het nog eens en anders zeker morgen...ik wil zoooo graag zo eenbol taartje

THANKS!!!

6 Laatst bewerkt door Mientje (22-01-2011 16:55)

Re: HELP!!biscuit is mislukt

5 eieren voor een Blanda van 12 cm lijkt mij ook wat veel ;) 
In de tabellen op de website kun je ook nog verhoudingen vinden.

Succes

7

Re: HELP!!biscuit is mislukt

Ik zou de biscuit meteen uit de vorm storten, niet 10 minuten eerst laten afkoelen. De warmte moet eruit, anders heb je condens en dat is ook niet bevorderlijk.

Re: HELP!!biscuit is mislukt

Biscuit zelf maken is niet moeilijk, maar je moet je wel aan de "regels" houden.
Kijk anders even op mijn blog, daar staat het wat duidelijker uitgelegd :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

9

Re: HELP!!biscuit is mislukt

Mientje schreef:

5 eieren voor een Blanda van 12 cm lijkt mij ook wat veel ;) 
In de tabellen op de website kun je ook nog verhoudingen vinden.

Succes

Nee ik heb het beslag gemaakt en toen verdeeld.
in die kleine van 12 cm heb ik gevuld tot drie kwart