1

Onderwerp: vanillecreme

halloo

Hoe maak je vanillecreme?

groetjes

2

Re: vanillecreme

Kijk even bij de recepten links in het rijtje ;) Daar staat ie vast tussen!
Succes!

Tutorials, Recepten, Tips en babbels ;)
http://karenannecakes.blogspot.nl/

3

Re: vanillecreme

nee stata er niet bij, anders vroeg ik het niet:S

4 Laatst bewerkt door petrawb (20-01-2011 23:49)

Re: vanillecreme

ff zoeken bij de recepten of bakken/vullen ;)
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=75934
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=70242
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=104820

succes ermee!

5 Laatst bewerkt door BeautyCakes (21-01-2011 00:11)

Re: vanillecreme

Dus vanillecreme is dus botercreme met extra vanillestokjes?
Het is niet erg duidelijk vrees ik :nooo

Of denk ik zo moeilijk

6

Re: vanillecreme

ik had ook een ander soort recept verwacht.... ik ga het morgen proberen....

of bedoel jij iets van vanille fudge?

7

Re: vanillecreme

Nee echt vanillecreme!
Chocola is lekker met vanillecreme,,dat had ik ergems gelezen,,waar het was geen idee

hahahahhaahh

Nou ik hoor het wel

8

Re: vanillecreme

tja, ik denk dat vanillecrème een heel rekbaar begrip is. over het algemeen wordt er volgens mij gewoon botercrème mee bedoeld. je zou eens kunnen googlen op vanille-mousse, dan vind je heel andere recepten

Piglet: "Pooh, how do you spell love?"
Pooh: "you don't spell it, you feel it."

9

Re: vanillecreme

als je nu een Swiss merinque creme maakt ( recept op het forum) en vanilla essence er aan toevoegd heb je vanilla creme ;)

Groetjes Miranda
De kunst is om de taart zo te verdelen zodat iedereen denkt dat hij het grootste stuk heeft!!

10

Re: vanillecreme

Ik gebruik deze als vulling of als "garneer"-creme.
Dit is - naar mijn mening - smaakvoller en minder "vettig" dan de botercreme die ik voor afsmeren gebruik.

Komt ie:
1 pakje vanille of roompudding kookpoeder
2 eetlepels suiker
500 milliliter melk
250 gram boter
2 eetlepels gezeefde poedersuiker
vanille, rum of citroen-aroma of een aantal lepels oploskoffie die opgelost zijn in weinig heet water (af laten koelen voor gebruik!)


Bereidingswijze voor Botercrème:
Kook de pudding met de suiker en de melk, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Van het vuur halen, geregeld doorkloppen en af laten koelen zodat er geen vel op komt en de pudding romig blijft.
Klop de boter en de poedersuiker schuimig (ik gooi 't in de Kenny) en schep de koude pudding er lepelgewijs doorheen. Dien naar smaak één van de aroma's toe.

Ik heb in Duitsland ook wel's chocoladepudding gehaald/

I don't believe in low fat cooking! (and baking)

11

Re: vanillecreme

Kun je daar ook toefjes mee spuiten?
Willy

12

Re: vanillecreme

BeautyCakes schreef:

Dus vanillecreme is dus botercreme met extra vanillestokjes?
Het is niet erg duidelijk vrees ik :nooo

Of denk ik zo moeilijk

Ik denk het wel  ;)  want in de topics die Petra aangeeft staat het echt heel duidelijk.
Ik maak bc van mix en doe daar vanille-patidess doorheen, of vanille-extract van Dr. Oetker

13

Re: vanillecreme

hahahaha oke dan geweldig jullie berichtjes...

Kun je ook vanillevla als vulling gebruiken, zoja met wat dan botercreme ofzo?

14

Re: vanillecreme

Zelf zou ik geen vanillevla gebruiken, te dun. Dan eerder vanillepudding. Maar ik weet niet zeker of dat je deze dikker moet maken met iets  :s

15

Re: vanillecreme

Even terugkomen op mijn berichtje met vanillepudding: JA je kunt daar geweldige toefjes mee spuiten!  :Y
Misschien heel even laten opstijven in de koeling (als boter/suiker en pudding glad geroerd zijn)

Dit is een recept dat ook gebruikt wordt voor het "ouderwets" opspuiten van moccataarten enzo.

I don't believe in low fat cooking! (and baking)