1

Onderwerp: Taart in de koelkast

Hoi hoi,

kheb weer eens een vraagje.. ik moet dus voor zaterdag een (stapel)taart maken en deze wil ik dus morgen maken en dan in de koelkast bewaren.. kan dit? of kan fondant daar slecht tegen?

Ik hoor graag van jullie en alvast bedankt!

Groetjesss

2 Laatst bewerkt door Carien (20-01-2011 22:56)

Re: Taart in de koelkast

kan prima :Y
alleen oppassen met sterk ruikende zaken als salami en ui enzo, dat kan niet :nooo

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

3

Re: Taart in de koelkast

Gaat prima. Sommigen doen een gedecoreerde fondant/marsepein taart in een pedaalemmerzak in de koelkast. (is verstandig als je salami in de koelkast hebt liggen, want dat trekt in je taart. Ik let daar altijd op en zet hem dan gewoon los in de koelkast, gestapeld en al als het moet. De eventuele toppers doe ik pas op de dag zelf. Een geboetseerd poppetje kan nogal eens uitzakken in de koelkast...

Tutorials, Recepten, Tips en babbels ;)
http://karenannecakes.blogspot.nl/

4

Re: Taart in de koelkast

super bedankt voor jullie snelle reacties!  ;)

5

Re: Taart in de koelkast

Graag gedaan! :) Succes :)

Tutorials, Recepten, Tips en babbels ;)
http://karenannecakes.blogspot.nl/

6

Re: Taart in de koelkast

Ik heb bijna dezelfde situatie..

Ik moet voor Zondag een taart maken..
Wil hem eigenlijk graag vandaag bekleden..

Kan ik hem in de koelkast bewaren tot zondag?
Of moet ik hem weer invriezen? De vulling is botercreme.. En hij is afgesmeerd met ganache..

Groetjes

Sharissa

If it fits in a toaster, i can cook it!

7

Re: Taart in de koelkast

Weer invriezen? Is hij al ingevroren geweest? Als biscuit, of helemaal gevuld? Eenmaal gevuld en ontdooit, zou ik niet meer invriezen, dat doet je smaak absoluut geen goed.
Daarnaast kun je best je taart nu ontdooien, vullen en bekleden en hem in de koelkast houden.
Ik probeer altijd zo lang mogelijk te wachten ermee...want tja...Hoe langer hij in de koelkast staat voor je hem opeet hoe minder lekker hij wordt...Maar dat is bij alle taarten en ik vind zondag nog wel meevallen als het voor jezelf is.
Klanten horen eigenlijk altijd een verse taart mee te krijgen, vind ik.
Succes!! Hij klinkt eeeeerg jummmmiiiee! :)

Tutorials, Recepten, Tips en babbels ;)
http://karenannecakes.blogspot.nl/

8 Laatst bewerkt door Sharissa (28-01-2011 21:17)

Re: Taart in de koelkast

Dankje mama kaat!

Ik heb hem net bekleed etc.. Ben erg tevreden.. Het is mijn vierde taart nog maar  :)..

Hij moet dus 2.5dag in de koelkast staan.. Ik heb begrepen dat ik mijn koelkast op een "warme" dus lage stand moet zetten? Hij staat nu op 1.5  (Gaat tot 7 geloof ik)..

De taart staat al wel op de standaard.. Zal ik er een vuilniszak om heen doen of los laten staan?
http://img840.imageshack.us/img840/8530/taarteh.jpg


De taart is niet helemaal voor mezelf.. Hij is voor de moeder van een vriendin.. But then again, ik doe het wel gratis dus ik denk niet dat ik het een klant noem haha.

If it fits in a toaster, i can cook it!

9

Re: Taart in de koelkast

Die warme temp wordt aangeraden zodat je taart niet zo erg zweet als hij eruit komt. Maar met minder goed houdbare vullingen zou ik de koelkast wel gewoon normaal koud laten hoor...Ik zou hem zo laten staan zonder zak, wel even alle "salami's, en andere sterk ruikende spullen" uit je koelkast halen, want dat trekt anders in je taart...
Ik vind dat een pedaalemmerzak je taart zo kan laten stikken, zodat hij gaat condenseren, en dan zouden je roosjes kunnen inzakken...(Dus als het kan zou ik die voortaan pas op de dag zelf op je taart doen) Hoef je je daar niet druk om te maken ;)

Ik vind hem prachtig!! Zeker omdat je nog niet zo lang bezig bent ;) Dat beloofd wat... En ook nog gratis voor iemand anders...Die moeten wel heeel blij zijn met jou hoor!

Tutorials, Recepten, Tips en babbels ;)
http://karenannecakes.blogspot.nl/

10

Re: Taart in de koelkast

Ik heb de roosjes 2 dagen laten indrogen.. Ze zijn gemaakt met tylose.. Ik had er 1 over, die heb ik even door midden gebroken om te testen hoe hard ze waren.. Ik kan ze er natuurlijk gewoon nog af halen..  Dat doe ik maar even voor de zekerheid :).

Ik heb mijn koelkast eerst uit gezet.. Open gezet zodat al het vocht er uit ging.. Al mijn spullen er uit gehaald (handig, huisgenootjes met koelkasten haha).. Toen even schoongemaakt.. En toen de taart er in..
Geen riekende dingetjes die de smaak kunnen bederven dus :Y !

In de taart zit botercreme en hij is afgesmeerd met ganache.. In de laatste zit natuurlijk koksroom.. Ik zal mijn koelkast maar op 2 zetten :).


Bedankt voor je antwoorden.. En natuurlijk voor je compliment!

If it fits in a toaster, i can cook it!

11

Re: Taart in de koelkast

Heel graag gedaan ;) Lang leve huisgenootjes! Goed bezig :)
Enne wel even showen in de parade he??!!

Tutorials, Recepten, Tips en babbels ;)
http://karenannecakes.blogspot.nl/