1

Onderwerp: hoe ga ik dit aanpakken?

een collegaatje van me heeft gevraagd of ik deze taart voor haar kan maken:

http://www.hyves.nl/showImage.php/1214973064_5_8TZW.jpeg

dat lijkt me op zich best haalbaar, want het heeft weinig gekke vormen ;)
maar omdat hij 4-kant is vroeg me af of ik zoiets moet stutten?
hij mocht best groot zijn dus ik dacht om gewoon 2 4-kante taarten te bakken en dan te vullen en te stapelen.

en zou het bekleden een beetje te doen zijn, zo strak 4-kant, mijn taarten zijn altijd een beetje rond...

nja... ik hoop dat jullie een beetje goed adviezen voor me hebben, alvast bedankt!!

there is a thin woman inside me, trying to get out,  i usualy shut her up with chocolate!

2

Re: hoe ga ik dit aanpakken?

Ik vraag me af of dit wel een taart is volgens mij is het een doos de randen zijn veel te strak mischien is hij afgesmeerd met icing maar ook dat lijkt me zo strak erg moeilijk maar als je in die stijl een taart wilt maken en zo hoog zou ik drie taarten op elkaarleggen ik zou het voor de zekerheid wel stutten voor de stevigheid.

Gr

Neem ook is een kijkje op mijn Facebook en liken natuurlijk https://www.facebook.com/SvenniesTaartenhuys?ref=hl

3

Re: hoe ga ik dit aanpakken?

ja, het is echt een taart, victor en rolf hadden deze bij de viering van het 5 jarig jubileum van hun luchtje (of zoiets, pin me er niet op vast, haha)
er zijn ook foto's dat ze er mee aan het werk zijn namelijk... :D

maar stutten doe ik dan door een taartkarton ertussen te plaatsen toch? en stokjes? (ik gebuik choco of koeksticks)

ik denk dat het wel goed is om haar te zeggen dat de hoeken wellicht niet zo strak worden, dan kan ze er over denken of ze het dan nog ziet zitten :)

there is a thin woman inside me, trying to get out,  i usualy shut her up with chocolate!

4

Re: hoe ga ik dit aanpakken?

Ik stut niet met eetbare dingen ik stuk met naiskolfprikkers eetbare stokjes zijn oom erg breekbaar maar als je het daarmee wil stutten moet je dat zeker doen

Veel succes wordt een hele klus

Neem ook is een kijkje op mijn Facebook en liken natuurlijk https://www.facebook.com/SvenniesTaartenhuys?ref=hl

5

Re: hoe ga ik dit aanpakken?

Ik zou 2 taarten op elkaar zeker stutten en er een taartkarton tussen doen. Al is het alleen maar om dat het makkelijker aansnijden is.

En ik denk dat deze taart op een "engelse" manier bekleedt is. Dus dikker dan normaal en met de 5 kanten apart bekleedt. Dan krijg je het zo strak vierkant.

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

6

Re: hoe ga ik dit aanpakken?

Ik zou zomaar denken dat deze is afgesmeerd met botercreme zoals in amerika (?) veel gedaan word..

Dit is met fondant wel echt heel moeilijk, zo strak.. en een taart die hoger is dan zijn doorsnee is altijd veel en veel moeiljker..

7

Re: hoe ga ik dit aanpakken?

Jee, chocotoetje!
Leuke opdracht maar idd, pittig!!

Ik heb nog niet veel gestapeld   :o maar de taart lijkt me redelijk hoog en met alle vulling die er dan in zo'n taart gaat wordt de taart al gauw zwaar;  ik zou zeker stutten  en met taartkartons werken  :Y .

En ik denk dat deze taart op een "engelse" manier bekleedt is. Dus dikker dan normaal en met de 5 kanten apart bekleedt. Dan krijg je het zo strak vierkant.

Dat denk ik ook  :P  :+ , het lijkt er op dat alle (zij)kanten "tegen elkaar aan geplakt zijn".

Veel succes en ik ben benieuwd naar je resultaat!

Niet de ervaring zelf, maar het plezier eraan telt :)
http://www.mijntjestaart.mijnalbum.nl

8

Re: hoe ga ik dit aanpakken?

Wow, Sandra dat ziet er pittig uit. Ik weet dat er een prestige sharp top edger bestaat, waarmee je als het goed is "scherpe" randen kan maken. Ik heb geen ide of het goed werkt, maar wie weet kan je er naar kijken. Succes!!!

9

Re: hoe ga ik dit aanpakken?

My sweet Flowerbomb heten ze, volgens mij allemaal losse gebakjes, niet echt een stapeltaart, misschien zoals op jouw oto wel een gestapelde taart....

http://s4.hubimg.com/u/2864323_f496.jpg

http://www.missluxus.de/wp-content/gallery/mslu/flowerbomb-5-jahre/my-sweet-flowerbomb.jpg