1

Onderwerp: Help?! Lucht in de hoeken van mijn biscuit!

Goede morgen allemaal!

Ik heb nou weer zoiets raars?
Hoop dat jullie het antwoord weten, of de oplossing hebben!
Ik heb sinds een aantal biscuits "lucht" in de hoeken, dat wil zeggen; in de onderkant, dus de kant die ik later als bovenkant gebruik om te decoreren, er zit zoveel lucht in de hoeken, dat het na het afkoelen alleen maar soort "velletjes" zijn, die je dus met afsmeren kapot maakt, waardoor er helemaal geen hoeken meer zijn, alle 4 de hoeken zijn nu behoorlijk afgestompt.

Ik heb dit nog nooit gehad?
Gebruik sinds  kort wel dr oetker bakspray? Omdat het dan zo lekker lost.

alvast bedankt allemaal!

Liefs priscil

Groetjes en tot "cake"
Priscilla

2

Re: Help?! Lucht in de hoeken van mijn biscuit!

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=57387

Misschien staat hier dé tip voor je tussen!

Volg je hart...want dat klopt!

3

Re: Help?! Lucht in de hoeken van mijn biscuit!

kan het ook een kwestie van vullen zijn!
het beslag is vrij dik en als je de bodem niet goed vult aan de randen dan kan de lucht niet weg en krijg je luchtbellen.

zelf heb ik dit ook wel eens gehad.
ik ga nu vaak even met een satéprikker even aan de buitenste rand erdoor heen (bodem wel raken dan)
ook zet ik het bakblik even een paar keer met een klap op het aanrecht, zo kunnen evt luchtbellen schrikken en klappen inelkaar.

hoop dat je er wat aan hebt.

groetjes margreet

4

Re: Help?! Lucht in de hoeken van mijn biscuit!

Ik had het ook, in het begin minder, het leek wel of het steeds erger werd.
Ik gebruik nu de Bake-even strips van Wilton (op aanraden van Marianne), en dan heb ik het niet.
Heeft geloof ik te maken met het gelijkmatig gaar worden (ofzo..)

http://www.deleukstetaartenshop.nl/prod … ts_id=2943

Je hebt ze in groot en klein.

Succes met bakken,
groetjes Agnes

5

Re: Help?! Lucht in de hoeken van mijn biscuit!

meiden,

allemaal super bedankt voor de tips...
ik ga morgen weer een biscuit bakken, en zal eens even het een en ander uitproberen....
Ik los het nu op door met botercreme glad te smeren...
maar toch fijner als het gewoon MET hoeken uit de oven komt!

groetjes Priscil

Groetjes en tot "cake"
Priscilla

6 Laatst bewerkt door BeautyCakes (20-01-2011 21:04)

Re: Help?! Lucht in de hoeken van mijn biscuit!

Doe jij ook wanneer je het met een mixer mixt, 8 min allerhoogste stand, en 2 minuten allerlaagste stand.
Dit was bij mij ook het probleem en nu lukt het erg goed!

dit is zeker aangeraden om het te doen

trouwens gebruik jij funcakes mix of de gewone bischuit mix?
Ik ben ook overgestapt naar funcakes mix die is supergoedd!

groetjes

7

Re: Help?! Lucht in de hoeken van mijn biscuit!

Bij mij waren de hoeken te vet. Vorm inspuiten met Oetkes spray, even laten staan en dan met een keukenpapiertje voorzichtig het teveel uit de hoeken vegen. Daar komt nog best wat uit. Sinds ik het zo doe heb ik perfecte hoeken en randen. Geen lucht  meer ertussen.

8

Re: Help?! Lucht in de hoeken van mijn biscuit!

Ik had het ook en heb toen hier ergens gelezen dat je even na het sprayen een keukenpapiertje langs de rand moet halen. Sinds dien heb ik er geen last meer van.