1

Onderwerp: barst in taart na ontdooien

De topic zegt het al: ik had mijn gedecoreerde taartje ingevroren en twee weken later laten ontdooien (buiten de koelkast).

Toen is er een dunne scheur in de fondant ontstaan, precies van het topje van een bloem aan de zijkant tot boven. Weet iemand wat ik verkeerd doe? Kan me niet voorstellen dat dit is omdat ik buiten de koelkast heb ontdooid of wel?

Groetjes Kelly

2

Re: barst in taart na ontdooien

Ik denk het eigenlijk wel. Ingevroren taartjes moeten heeeeel langzaam ontdooien om ze mooi te houden. Dus in dezelfde verpakking waarin je ze hebt ingevroren, 24 uur in de koelkast laten ontdooien.

3

Re: barst in taart na ontdooien

thanks djehr!!! Ik ga het zeker zo proberen!!!!

4 Laatst bewerkt door Boska (20-01-2011 13:13)

Re: barst in taart na ontdooien

Niet in plastic laten ontdooien want dan kan de condens niet weg.
Altijd in de koelkast, het kan zonder iets of evt. in een papieren taartdoos.

Verdwalen in zoetigheid
www.hettaartenbos.nl voor al uw zoete creaties