1

Onderwerp: Help!! mijn bisquit bodem is mislukt wie kan mij helpen.

Ik heb vandaag een rechthoekinge bisquit boden (geprobeerd) te maken.

Deze heb ik nodig omdat een vriendin beloofd heb een voetbalveld te maken voor de verjaardag van haar zoontje zaterdag.

Ik heb 8 eieren, 240 gr suiker en 240 gram bloem gebruikt.
10 min geklopt en daarna de bloem er voorzichtig doorheen gespateld.

De over op 175 graden en 1 uur en 15 min de over in.

Wat deed ik fout en wie heeft tips.
Hij moet zaterdag echt af zijn!!!!!!!


HELPPPPP..  :s  :s

Gr Lieke

Re: Help!! mijn bisquit bodem is mislukt wie kan mij helpen.

Wat is er mislukt dan?

hoe groot is je bakblik?
en wat heb je precies gedaan? waren je eieren op kamer temperatuur, heb je wel 10 min gemixt, heb je wel een mixer met gardes gebruikt? Wat voor oven heb je, hete lucht?

1 uur en 15min is echt superlang voor een beslag van 8 eieren :Y

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

3

Re: Help!! mijn bisquit bodem is mislukt wie kan mij helpen.

Mijn bakvorm is +- 41 cm bij 30 cm,
Jep 10 min gemixt en eieren waren op kamertemp en ook mixer met gardes gebruikt.
Ik heb het in een combimagnetron gedaan.

Ik wist niet meer precies hoe lang het in de over moest.

4

Re: Help!! mijn bisquit bodem is mislukt wie kan mij helpen.

Maar wat is er dan aan mislukt?

Heb je de combimagnetron als zodanig gebruikt of alleen de ovenstand?

If life gives you lemons, make lemoncurd.

5

Re: Help!! mijn bisquit bodem is mislukt wie kan mij helpen.

Als het goed is alleen de ovenstand.

Hij was zwart aan de uiteinden. Brak aan allekanten af en is ook niet echt lekker.

6

Re: Help!! mijn bisquit bodem is mislukt wie kan mij helpen.

A;s ik het zo lees is je biscuit te heet en te lang gebakken. 5 kwartier voor een bisquit is echt te lang. Mijn oven wordt niet heel erg heet en mijn biscuit zit er op 160 graden maximaal 50 minuten in.

7

Re: Help!! mijn bisquit bodem is mislukt wie kan mij helpen.

Dus met 8 eieren hoe lang de oven in??

Is het bakblik niet TE groot.

Moet ik hem evt proberen te halveren en dan in 2 keer bakken??

Het recept was toch wel goed he.

Ik tel altijd 1 ei = 30 gram suiker en 30 gram bloem.
Dus bij 8 eieren was dat 8-240-240.

8

Re: Help!! mijn bisquit bodem is mislukt wie kan mij helpen.

hallo allemaal,
mijn basisbiscuit is ook echt compleet mislukt!!!
ik heb het recept van de site gebruikt maare hij steeg niet en het werd een hele rare vorm, ook was die niet lekker.
kan iemand mij helpen!!!

Re: Help!! mijn bisquit bodem is mislukt wie kan mij helpen.

trouwens die 8 eieren... jouw bakvorm zou voor ongeveer 45 personen zijn, dus met 8 eieren krijg je sowieso een heel laag kapsel.
Dan zou je 15 ofzo moeten nemen, heb het niet precies uitgerekend hoor, want ik moet echt nu weg.

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

Re: Help!! mijn bisquit bodem is mislukt wie kan mij helpen.

En denk erom dat je de bloem er snel maar voorzichtig doorspatelt. Binnen de twee minuten (liefst sneller) moet je beslag in de oven staan.
175 Graden is echt te heet, ik zou het op hooguit 160 graden zetten, maar iedere oven is natuurlijk weer anders.
Buiten dat bestaat er geen succesformule voor zoveel eieren dus zolang in de oven. Je zult het zelf in de gaten moeten houden.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

11

Re: Help!! mijn bisquit bodem is mislukt wie kan mij helpen.

romy1303 schreef:

hallo allemaal,
mijn basisbiscuit is ook echt compleet mislukt!!!
ik heb het recept van de site gebruikt maare hij steeg niet en het werd een hele rare vorm, ook was die niet lekker.
kan iemand mij helpen!!!

Een vraag stellen in het topic van iemand anders is meestal niet handig. Je kan beter een eigen topic openen, omdat jouw probleem niet hetzelfde is als dat van Lieke. Een niet goed gerezen biscuit kan ook verschillende oorzaken hebben.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

12

Re: Help!! mijn bisquit bodem is mislukt wie kan mij helpen.

bedankt voor al jullie reacties.

Ik heb maar besloten dat het een andere taart wordt.
deze gaat mij zeker niet mislukken. Nl al vaker gemaakt.
ik was gisteren ook vergeten de bloem te zeven, dom dom.


ik laat jullie weten of hij gelukt is.
ga er vanavond en morgen mee verder.

13

Re: Help!! mijn bisquit bodem is mislukt wie kan mij helpen.

41x30x7h(bv) = 8,610 liter , dus 17 eieren! Per halve liter een ei.

En 10 minuten mixen bij basisrecept is bij mij echt niet genoeg, ik doe minstens een kwartier. je ei-suikermengsel moet goed stevig zijn.

Ook zou ik een deel van de meel door maizena vervangen, dan is je kapsel steviger dan met alleen meel.

1 ei - 30 suiker - 25 meel - 5 maizena verhouding.

Succes!!

Groetjes, Dorothea.