1

Onderwerp: HELP!! strik

Hallo allemaal,

Ik ben bezig met een taart met strik.
Overal staat dat je dat met fondant moet maken, ik heb dus geen fondant.
Nu heb ik alvast de lussen met zeelandia marsepein gemaakt.
Word dit als ik dit een aantal dagen laat liggen ook goed hard dat je er een stik van kunt maken.
Ik hoop zo dat dit gaat lukken en iemand hier positieve ervaring mee heeft.

Ik hoor het graag.

Groetjes

2

Re: HELP!! strik

Ik wil je niet teleurstellen maar ik geef je weinig kans dat je lussen hard worden...Voor een mooie strik heb je echt fondant met tylose nodig.

Maar.... er zullen waarschijnlijk wel reactie's komen van mensen waarbij het wel gelukt is met marsepein hoor ! Ik hoop voor je dat het lukt !

Carpe Diem !

3

Re: HELP!! strik

Hallo ik heb wel een strik gemaakt met marsepein en tylose, maar het heeft wel meerdere dagen nodig om te drogen

Veel sucses

4

Re: HELP!! strik

Zou het inderdaad met fondant doen icm lekker veel tylose. Marsepein blijft zacht en is niet echt geschikt om te boetseren. Ik hoop dat t lukt!!

Taart en meer...
www.zoetmetstijl.nl

Re: HELP!! strik

Hallo,

Ik heb aan de strik gevoeld, en hij is al best wel hard.
Ik denk eigenlijk dat ik na een dag of 3 er best een stik van kan maken.
Hoop het zo!

Groetjes

Re: HELP!! strik

ik heb m'n eerste strik van zeelandia marsepein met een beetje tylose er doorheen gemaakt.ging perfekt.
echt hard geworden hoor!

7

Re: HELP!! strik

ik heb mijn eerste strik met de marsepein van de shop gemaakt... hij heeft wel (extreem) lang gelegen omdat de taart 1,5 wk vertraging kreeg, maar hij was wel gelukt.  :D

Re: HELP!! strik

Ha Petra,
Mooi dat ik ook hoor dat het wel goed kan gaan.
Ik denk dat mijne nu een dag of 3 ligt, en hij blijft nog 3 dagen liggen.
Hij is nu al echt wel redelijk hard, dnek ook dat ik er al een strik van kan bouwen;)
Ben zeeeer blij!

groetjes