1

Onderwerp: eivrije gele room (evt. ook koemelk en glutenvrij)

Dit recept is genoeg voor ongeveer 2 1/2 dl

2 el bloem (evt. glutenvrije bloem)
3 el custard
3 el suiker
2 1/2 dl melk (evt. vervangen door sojamelk of rijstdrank)
1 zakje vanillesuiker
25 gram margarine

Meng de bloem, custard en suiker en voeg al roerende 5 el van de melk toe.
Breng de rest van de melk aan de kook, voeg al roerende het aangemengde custardmengsel toe. (goed blijven roeren)
Breng de pudding aan de kook en voeg al roerende de vanillesuiker toe.
Kook de pudding omgeveer 5 minuten.
Roer de margarine romig en voeg deze al roerende toe aan de pudding.
Laat de pudding afkoelen ( wel af en toe even roeren)

2

Re: eivrije gele room (evt. ook koemelk en glutenvrij)

in custard zit toch sporen van ei????
of gebruik jij speciale?

Happiness is a CAKE!!

3

Re: eivrije gele room (evt. ook koemelk en glutenvrij)

Als je geen custard kan vinden zonder sporen van ei kan je maizena gebruiken en vanille aroma. Dat is nl precies wat custard is. (En er zit nog wat gele kleurstof in)

If life gives you lemons, make lemoncurd.

4 Laatst bewerkt door Mirjam5 (12-03-2011 17:22)

Re: eivrije gele room (evt. ook koemelk en glutenvrij)

Irene, ik heb ook nog een vraagje: Als je de margarine toevoegt staat de pan dan nog op het vuur of er al vanaf?
Groetjes!

en ook of het amerikaanse eetlepels zijn of zuunige Hollandse.

Zat net een recept te zoeken en vond nu een gele/room/recdept met 1 el bloem, 2 el. custard en 3 dl melk en voor de rest hetzelfde. M´n vraag is denk ik dus beantwoord. Dat andere recept zijn de amerikaanse en dit recept de hollandse.. (en de margarine van het vuur af erdoor)

If life gives you lemons, make lemoncurd.