1

Onderwerp: sugarcraft

Vandaag heb ik met de sugarcraft 3 'linten' gemaakt die ik als rand om de taart heb gelegd. Dat zag er leuk uit maar hoe kan ik voorkomen dat de 'linten' er zo uitgedroogd uitkomen en eigenlijk elk moment willen breken?

2 Laatst bewerkt door Carien (16-01-2011 22:42)

Re: sugarcraft

een dikke klodder vet door de fondant kneden (je weet wel, dat witte spul :grr: kan effe niet op de naam komen :o )

CRISCO natuurlijk :Y (had 't effe opgezocht)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

3

Re: sugarcraft

Ik doe er ook crisco doorheen  :Y

Grappig trouwens.....Esther1968.....

4

Re: sugarcraft

ik denk dat je me voor was, ook geboortejaar neem ik aan...?

ik had er alleen tylose doorheen gedaan, ga vanavond cricsco proberen. dank voor de tips!

5

Re: sugarcraft

geen tylose doordoen :nooo

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

6

Re: sugarcraft

hee, die tip van die crisco eronderdoor dat is gemakkelijk , had ik zelf niet aan gedacht!  maar wat wil je ook , ik ben ook een Esther68!!!!

cakes, enjoy making, enjoy eating!!

7

Re: sugarcraft

:lol:  :lol: bij bosjes geboren blijkbaar in dat jaar :lol:

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

8

Re: sugarcraft

Carien schreef:

:lol:  :lol: bij bosjes geboren blijkbaar in dat jaar :lol:

:lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:
Vroeger  :rolleyes:  vond ik mijn naam niet leuk omdat ik de enige was die ik kende van school en sport. Er zijn er dus toch meer.... :lol:

9

Re: sugarcraft

en dit is het resultaat met de crisco, al beter dan gisteren maar nog niet optimaal! iemand een idee?
http://www.mijnalbum.nl/Foto-MBILYDKR-D.jpg

10

Re: sugarcraft

leuk taartje, vrolijk :thumb:  :Y

heb je alleen fondant met crisco gedaan of toch ook tylose?

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

11

Re: sugarcraft

alleen crisco, het spoot er bijna uit tijdens het 'knijpen'

12

Re: sugarcraft

:think: misschien te ver uitgerekt? dus dat je minder hard moet trekken, maar meer moet vlijen bij het neerleggen? :think:

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

13

Re: sugarcraft

ik lees nu dat je in een eerder bericht over fondant schrijft.
roze en oranje was marsepein, zou het daar aan liggen?

14

Re: sugarcraft

marsepein is wel iets grover dan fondant natuurlijk; ligt ook aan welke marsepein je gebruikt.
Ik ging ervan uit dat je fondant gebruikte, omdat je 't over tylose had.
Marsepein en tylose is niet zo'n veel voorkomende combi.
Je gebruikt tylose om fondant hard te laten worden, voor opstaande bloemen en vlinders ed. Met marsepein gaat dat een heel stuk moeilijker. Zo'n afwerkrand moet toch ook niet hard worden? Tylose ergens doorheen maakt het niet smakelijker :nooo

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

15

Re: sugarcraft

Door de tylose wordt het juist moeilijker  :Y . Ik doe er best wel veel crisco doorheen. Niet wanneer ik een rand om de taart wil maken want dit doe ik met de smoother. Gaat sneller en wordt mooier, vind ik.
De binnenkant van de gun smeer ik trouwens ook in met crisco.