1

Onderwerp: taart met slagroom nu (dinsdag )maken bewaren tot zaterdag?

kan ik een taart gevuld met slagroom en diepvriesvruchten die ik nu maak,
bewaren tot zaterdag?
of moest hij bes tin de vriezer (met het oog op de diepvriesvruchten...)

anders zal het banketbakkersroom worden, maar dat is niet zo lekker als zelf gemaakte slagroom ;)

Groetjes,
Vivke

Re: taart met slagroom nu (dinsdag )maken bewaren tot zaterdag?

ik zou hem dan toch invriezen..maar dat zou ik met bbr ook doen...
beiden zou ik niet tot zaterdag in de koelkast laten..
of ben ik nu een zeurpiet?

3

Re: taart met slagroom nu (dinsdag )maken bewaren tot zaterdag?

Nee, dat gaat niet, ook niet met banketbakkersroom. De vruchtjes zullen het ook niet trekken.

Maken en in de vriezer dus!

Jacqueline

4

Re: taart met slagroom nu (dinsdag )maken bewaren tot zaterdag?

ok, maken, bekleden en zo snel mogelijk de vriezer in zodat de vruchtjes (bosvruchten) het minst ontdooien
ik was ook al aan het denken op de vruchtjes op te koken tot een mousse, af te laten koelen en dan te mengen met de slagroom en dan de vriezer in
want ik weet niet of het wel zo goed is om half ontdooide vruchten terug in te vriezen

Groetjes,
Vivke

5

Re: taart met slagroom nu (dinsdag )maken bewaren tot zaterdag?

Tja, ik heb altijd geleerd dat je eenmaal ontdooid, niet opnieuw mag invriezen...Lastig! In ek geval kun je slagroom niet zolang bewaren maar dat had je al door, toch?

Groetjes van Bianca

6

Re: taart met slagroom nu (dinsdag )maken bewaren tot zaterdag?

Mijn ervaring is dat diepvriesvruchtjes veel vocht afgeven bij ontdooien..............misschien toch ook iets om op te letten ivm vocht en smelten...............naast de slagroom die idd niet echt lekker gaat blijven.......