1

Onderwerp: Vanillemouse hoe te maken?

Mijn vraag hoe maak ik vanillemouse?

Ik heb afgelopen weekend weer frambozenmouse
gemaakt maar wou graag eens vanillemouse maken.

Frambozen mouse maak ik als volgt, frambozen en
jam warm maken en dan de gelatine erdoor en dan
door de opgeklopte slagroom met suiker spatelen en
dan laten opstijven.

Maar ja in welke vloeistof laat ik de gelatine oplossen?
en
doe je ik de vanille in de vloeistof of door de slagroom?

Ik weet nog niet waar ik het mee ga combineren.

Wellicht hebben jullie tips...

2

Re: Vanillemouse hoe te maken?

Je zou een deel van je slagroom kunnen verwarmen met een vanillestokje erin, dan het stokje in de lengte open snijden en de vanille eruit halen en in je slagroom doen. Ondertussen laat je je gelatine weken (als je die blaadjes hebt) en die laat je dan ook oplossen in de nog beetje warme slagroom. Daarna met de rest stijf kloppen.

Ik gebruik zelf altijd de vanillemousse mix van dr oetker, erg lekker alleen koop ik het in Duitsland omdat ik het hier nog niet in de winkel tegen ben gekomen.

Christine.

3

Re: Vanillemouse hoe te maken?

Ja die heb ik ook, alleen vroeg ik me af hoe ik het zelf kon maken, maar gaat de slagroom niet schiften?

Ben zo bang dat het geen mooie mouse word.

Ik heb zelf ook de vanillemouse in de kast staan, van Ruff. Hier heb ik ook de chocolade variant van, heerlijk!!

Waar zou je vanillemouse mee combineren?

4

Re: Vanillemouse hoe te maken?

Vanille met aardbeien, framboos, peer,kers, chocola, lemon curd, zoveel smaken om te combineren, ik zou zeggen gewoon proberen.

Succes.

Christine.