Re: [Howto] Stapelen met maiskolf prikkers.
super bedankt, dit is helder en duidelijk zo!
http://lovebelscakes.mijnalbums.nl/
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Sjablonen, Patronen & Howto's » [Howto] Stapelen met maiskolf prikkers.
super bedankt, dit is helder en duidelijk zo!
Superhandig deze manier..maar waar koop je die maisprikkers????
Superhandig deze manier..maar waar koop je die maisprikkers????
ik heb ze bij de Sligro gekocht.
Regenboog schreef:Superhandig deze manier..maar waar koop je die maisprikkers????
ik heb ze bij de Sligro gekocht.
OK bedankt voor je snelle reactie..dan moet ik dus iemand opsnorren in de buurt met sown pas
ik gebruik geen houten prikkers maar van die chocolade stokjes (aldi). is ook erg stevig en toch eetbaar.
groetjes
elly
ik gebruik geen houten prikkers maar van die chocolade stokjes (aldi). is ook erg stevig en toch eetbaar.
groetjes
elly
verkopen ze die dan bij de aldi? of zijn het chocololly's
esspijk schreef:Regenboog schreef:Superhandig deze manier..maar waar koop je die maisprikkers????
ik heb ze bij de Sligro gekocht.
OK bedankt voor je snelle reactie..dan moet ik dus iemand opsnorren in de buurt met sown pas
Waar woon je dan?
ik gebruik geen houten prikkers maar van die chocolade stokjes (aldi). is ook erg stevig en toch eetbaar.
groetjes
elly
Is dat wel stevig genoeg voor een taart met 3 lagen?
En hoeveel van die chocosticks stop je der dan in?
per laag bedoel ik. Vast maar dan van de stokjes?
@esspijk ik woon in amersfoort
de chocosticks kunnen gaan smelten dus zakt de taart om.
Deze manier van stapelen gebruiken wij ook altijd. Werkt super en zo hebben wij al wat taarten van 5 hoog weg gebracht.
ik heb er geen problemen me gehad dat die stokjes smelten. ze zijn stevig en best hard. ik stop er genoeg in, net zoveel als je er houten in zou doen. heb verschillende smaken: cappuccino en sinaasappel. ik vind het gewoon fijn dat alles eetbaar is.
Ik heb trouwens gezien dat ze het ook met rietjes doen is dat wel stevig ??
Ik heb trouwens gezien dat ze het ook met rietjes doen is dat wel stevig ??
Nee !
toutout schreef:Ik heb trouwens gezien dat ze het ook met rietjes doen is dat wel stevig ??
Nee !
Oke thanks
Super bedankt voor de how to
Heb de afgelopen 2 weekenden een stapeltaart gemaakt , mijn eerste en tweede.
Heb viavia toch aan de maiskolfprikkers van de Sligro kunnen komen.
Wil je nog heel erg bedanken voor de tips en de how to.
Het stapelen is prima gegaan en... ook nog blijven staan
Thnx, greetz
"Vul de gaatjes met op lengte afgeknipte (neem hier voor een kleine scherpe snoeischaar of tang) maiskolf prikkers".
Kan ik de prikkers in de taart stoppen en dan de taarten (ongestapeld) in de vriezer stoppen, zodat dit weer tijd scheelt op de dag dat de taart gestapeld moet worden (bruidstaart)? Of wordt het hout dan zacht en gaat smaak afgeven?
"Vul de gaatjes met op lengte afgeknipte (neem hier voor een kleine scherpe snoeischaar of tang) maiskolf prikkers".
Kan ik de prikkers in de taart stoppen en dan de taarten (ongestapeld) in de vriezer stoppen, zodat dit weer tijd scheelt op de dag dat de taart gestapeld moet worden (bruidstaart)? Of wordt het hout dan zacht en gaat smaak afgeven?
Maiskolfprikkers geven geen smaak af, dus je kan ze mee invriezen.
Ik weet niet of je de taarten bekleed invries, maar ik raad je wel aan om ze door het fondant of marsepein te prikken.
sorry kom ik nog met een domme vraag maar tot hoever moeten de stokjes eruit steken? of moeten ze echt verdwijnen in de taart? kan het net niet zien op de taart of ze er ook wat uitsteken sorry....
Ze moeten precies even hoog zijn als je taart. Zijn ze hoger dan zweeft je bovenste laag, zijn ze lager dan heb je kans dat de onderste bol gaat staan en de vulling eruit wordt geduwd door het gewicht.
Ook niet onbelangrijk, meet je stokjes niet allemaal apart af door ze in de taart te steken, maar neem de eerste, meet die af en knip de rest precies even hoog. Mocht je taart iets scheef zijn dan staat de volgende laag in ieder geval wel recht omdat de stokjes allemaal even hoog zijn.
Euh, snap je?
Pooh
web-redacteur
OfflineVan: Opmeer
Geregistreerd: 05-04-2007
Berichten: 21715
Re: [Howto] Stapelen met maiskolf prikkers.Ze moeten precies even hoog zijn als je taart. Zijn ze hoger dan zweeft je bovenste laag, zijn ze lager dan heb je kans dat de onderste bol gaat staan en de vulling eruit wordt geduwd door het gewicht.
Ook niet onbelangrijk, meet je stokjes niet allemaal apart af door ze in de taart te steken, maar neem de eerste, meet die af en knip de rest precies even hoog. Mocht je taart iets scheef zijn dan staat de volgende laag in ieder geval wel recht omdat de stokjes allemaal even hoog zijn.
Euh, snap je?
Laatst bewerkt door Pooh (Vandaag 09:30)
Bedankt Yvette.
Oke bedankt!! Nu snap ik het beter!
Caroline, je moet meer oefenen met citeren, dus vaker terug komen op het forum.
Caroline, je moet meer oefenen met citeren, dus vaker terug komen op het forum.
Is dat zo.
Pooh schreef:Caroline, je moet meer oefenen met citeren, dus vaker terug komen op het forum.
Is dat zo.
Yup We missen je! Ik wel tenminste.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Sjablonen, Patronen & Howto's » [Howto] Stapelen met maiskolf prikkers.
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.