1 Laatst bewerkt door lolalala (15-03-2009 23:08)

Onderwerp: Morgen mijn eerste biscuit: welk recept is het beste?

Hey allemaal,

Ik ga morgen dus mijn eerste biscuit maken, en ik zou graag jullie ervaringen horen over welk recept nou het beste is! Ik zie er namelijk zo veel en weet echt niet welke ik nu moet kiezen.. Wil uiteindelijk wel gewoon verschillende dingen proberen natuurlijk zodat ik er zelf achter kom welke ik het lekkerst vind, maar ik moet voor morgen echt even een goede kiezen want hij mag niet mislukken! (Moet hem opeens dinsdag al af hebben in plaats van vrijdag!!)


Hij wordt 20cm, dus wordt lijkt me sowieso 4 eieren want daar zijn de meeste recepten het wel over eens, maar dan:


- 50 gram bloem en 100 gram zelfrijzend bakmeel   of:

- 125 gram bloem, 75 gram maizena, 3 theelepels bakpoeder   of:

- 100 gram bloem, 20 gram maizena   of:

- alleen 120 gram bloem


En hoeveel suiker is nou lekker? 150 gram + een zakje vanille suiker? En dan nog een snufje zout + een beetje citroenschil/vanille essence erdoor?  En 2 el. kokend water zodat het lekker luchtig wordt?

En wat is het verschil tussen zelfrijzend bakmeel en gewone bloem met maizena/bakpoeder?

Sorry voor alle vragen maar ik zie zo veel verschillende recepten dus hoor heel graag jullie ervaringen! (Qua smaak en natuurlijk ook of ie mooi hoog enz. wordt!)

Alvast heeel erg bedankt!

xx

Re: Morgen mijn eerste biscuit: welk recept is het beste?

bij 4 eieren gebruik ik 120 gr suiker en 120 gr bloem.

De eieren eerst in warm-heet water leggen vervolgens de rest allemaal klaarzetten. Dan de eierenkloppen (ik zet mijn kom dan ook in het hete water) zo'n 5 minuutjes. Dan de suiker erbij en nog 10 min kloppen en dan de bloem er doorheen spatelen. Daarna in je goed ingevette bakblik gieten en dan in de voorverwarmde oven, ik heb hem altijd op 180 graden. Ik denk een half uur ongeveer maar dat weet ik niet zeker met dit formaat.

Ben je benieuwd naar mijn nieuwste taarten/cc's Neem dan hier een kijkje: www.suikermieke.nl

3

Re: Morgen mijn eerste biscuit: welk recept is het beste?

Bedankt voor je reactie! Dat recept was ik inderdaad ook tegengekomen.. :) Maar wordt hij niet hoger als je zelfrijzend bakmeel, maizena of bakpoeder gebruikt?

xx

4

Re: Morgen mijn eerste biscuit: welk recept is het beste?

Ik gebruik altijd de basisbiscuit recept van hier.  Geen zelfrijzend bakmeel ook geen bakpoeder.  Gewoon eieren en suiker flink mixen 10+ min.. en heel zachtjes de gezeefde bloem maizena zout en vanillesuiker doorheen spatelen.

Voor een 20 cm taart
4 eieren
120g suiker
100 g bloem
20g maizena
zakje vanille suiker
klein beetje zout

bak op 180 voor  35-40 min

Re: Morgen mijn eerste biscuit: welk recept is het beste?

lolalala schreef:

Bedankt voor je reactie! Dat recept was ik inderdaad ook tegengekomen.. :) Maar wordt hij niet hoger als je zelfrijzend bakmeel, maizena of bakpoeder gebruikt?

xx

Nou ik had dus ook van alles geprobeert, maar deze bevalt mij het beste....

Ben je benieuwd naar mijn nieuwste taarten/cc's Neem dan hier een kijkje: www.suikermieke.nl

6

Re: Morgen mijn eerste biscuit: welk recept is het beste?

Canadesje schreef:

Ik gebruik altijd de basisbiscuit recept van hier.  Geen zelfrijzend bakmeel ook geen bakpoeder.  Gewoon eieren en suiker flink mixen 10+ min.. en heel zachtjes de gezeefde bloem maizena zout en vanillesuiker doorheen spatelen.

Voor een 20 cm taart
4 eieren
120g suiker
100 g bloem
20g maizena
zakje vanille suiker
klein beetje zout

bak op 180 voor  35-40 min

EEn vraag! Ik heb eigenlijk altijd de mix gebruikt van de webshop he, maar wil het nu zelf maken moet ik dan gewoon bloem hebben of  zelfrijzende bak meel en welke soort bloem gebruik je dan.. Bedankt alvast ;)

Ik heb een nieuwe hobby gevonden! Taarten bakken!!!!