1

Onderwerp: te luchtig biscuit

Hoi dames,

Ik ben nog maar een beginnertje (3de taart die ik zelf maak vandaag) en ik heb een vraag over het biscuit. Ik gebruik funcake mix en heb zojuist weer een 20 cm taart gebakken met een PME pan. Ik doe precies wat er op de achterkant van het pak staat qua grammen en ml en alles gaat dan in de kitchenaid. Ook het aantal minuten lees ik af van het pak (10 op hoogste stand en 2 op lage stand) en dan alles in de pan die goed ingevet is. Het "probleem" is dat hij wel heel erg luchtig wordt, het is niet heel erg maar bij het doorsnijden is dat soms wat lastig want hij is niet zo compact waardoor hij soms breekt of afkruimelt. Heeft iemand hier tips voor, moet hij minder lang mixen of minder ei of water ofzo?
Alvast heel erg bedankt!

Groetjes,

Lisette

Ik heb geen enkel probleem dat niet kan worden opgelost met chocola

2

Re: te luchtig biscuit

eerst invriezen en dan ontdooien......

3

Re: te luchtig biscuit

Cake = compact, biscuit = minder compact......

4

Re: te luchtig biscuit

Té luchtig, das een nieuwe...

Is je taart wel genoeg afgekoeld?
Als hij erg vers is snijdt het moeilijker. Beste een dagje van te voren bakken.